İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca, Tepebaşı İlçe Başkanı Özkan Gündoğan, İl ve ilçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyonu’na ziyaret etti.

Parti yöneticileri ile dernek yöneticileri, Balkan Kültür Evi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette ülke gündemine ait konularla beraber, halka hizmet eden belediyeciliğin nasıl olması gerektiği konusunda karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürüten Prof. Sibel Sevim’in de düşüncelerini aktardığı sohbette, Prof. Sibel Sevim; ülkemizin en büyük sorununun eğitim olduğunu vurgulayarak, dışarıdan bir eğitim modeli aranması ve alınması yerine, Köy Enstitülerinin model alınması gerektiğini ve tarım konusunda çiftçilerimize de her türlü eğitimin verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Dernek üyeleri, Çankaya ve Üniversite Evleri başta olmak üzere bazı mahallelerde hizmet anlamında eksiklerin olduğunu belirterek, 31 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimlerde İttifakı olduğu CHP belediyeleri ile birlikte mevcut sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında İYİ Parti olarak hizmet beklediklerini ilettiler. Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyon Başkanı Recep Demir, belediyecilik hizmetinin halka yönelik bir anlayış olduğunu, bu nedenle Belediye Meclis üyelerinin, Avukat, Mühendis v.b gibi mesleklerin yanı sıra işçi ve memur olan kişilerden de seçilmesi halka hizmet anlamında daha fazla etkili olacağını ifade etti.

İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca, İYİ belediyecilik hizmetinin temelinde dürüstlük ve liyakatin benimsediği bir belediyecilik anlayışının hakim olduğunu ve bu temelde hizmet verecek belediyelerle halkımızı tanıştıracaklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim