Partisinin Pazar toplantısına katılan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, yerel seçimlerde bütün partilerden oy alacaklarını öne sürdü. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kabukçuoğlu, “Kim aday olur kim olmaz onlar değerlendiriliyor” dedi.

Yeni bir seçim havasına girildiğini kaydeden Kabukçuoğlu, “Hem Eskişehir'de hem diğer büyükşehirlerde bununla ilgili çalışmalar var. Önce teşkilatlarla konuşuyoruz, mümkün oldukça da vatandaşlarla görüşüyoruz. Kim aday olur kim olmaz onlar değerlendiriliyor. İYİ Parti olarak inanıyoruz ki geçen seçimlerde bir takım sıkıntılar oldu. Dışarıdan gelen engellemeler, köstekler oldu. Bunları bu dönemde aşacağız ve daha iyi noktaya geleceğiz. Eskişehir'de de bununla ilgili çalışmalar oluyor. Bir müddet sonra adaylarımızla karşınıza çıkacağız. İyi bir seçim geçirerek İYİ Partiyi Türkiye'de iyi bir yere getireceğimize inanıyorum” dedi.

Gölet ile görüşmeler

İYİ Parti’nin Büyükşehir adayının Erman Gölet olacağına yönelik soruya da yanıt veren Kabukçuoğlu, “Bu bir seçim çalışmasıdır. Bir partide görüşmek isteyen kim olursa onunla da görüşür, parti kimi istiyorsa onunla da görüşür. Bizim de değişik kesimlerle değişik insanlarla görüşmelerimiz oldu. Ama burada son noktaya gelip de adayımız şu diyene kadar görüşmeler devam edecektir. Şuan net bir şey olmadığı için söylemek doğru olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

‘İYİ Parti CHP’nin oyunu böler mi’ sorusuna ise Kabukçuoğlu şu yanıtı verdi:

“Şimdi biz yeni bir partiyiz. Yeni bir parti olunca bu partiyle beraber yurtdışından insan ithal edilmiyor. Yurt içinde hangi partiye oy veren kesimlerin oylarını alıyor. Bizde Türkiye'deki bütün partilerin oyunu alıyoruz. Buna CHP de dahil.”

Geleceğimizi ipotek altına aldırdılar

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ramiz Tunca’da yaptığı konuşmada; siyasi ve ekonomik konulara değindi. Cumhuriyet ile hesaplaşan siyasi partilerin hedeflerine ulaşamayacağını belirterek demokrasinin gerektiğinde tramvaya binilecek gerektiğinde inilecek bir şey olmadığını söyledi.

Gerektiğinde papaz elbisesi giymeyeceklerini belirten İYİ Parti İl Başkanı Ramiz Dunca, “Atatürk ve Türklükle sorunu olanlar Türk milletini yönetemezler. Suriyeci sığınmacı Suriyeli yağmacı soruna dönüşmüştür. İşsizlik 15 yılın zirvesindedir. Kapanan işyerleri ve fabrikalar canımızı yakmaya devam ediyor. İşsiz gençlerimiz içimizde yaradır. İsraf sürekli yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Hükümetin ekonomik politikası geleceğimizi ipotek altına almaktadır” diye konuştu.

Vatandaşı borç batağına sokuyorlar

İyi Parti Eskişehir Ticaretten sorumlu il başkan yardımcısı Hürcan Alhan hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi.  Üretimi desteklemeyen hükümetin ekonomiyi canlı tutmak adına Motorlu Araçlarda ÖTV oranlarında indirime giderek borçla yaşayan vatandaşlara geçici fırsatlar yaratarak daha fazla borç batağına soktuğunu ifade eden Alhan, “Pazarda soğan 5 TL’ye, patates 4 TL’ye satılırken kış mevsiminin gelmesi sebebiyle daha artacağı gözleniyor. Vatandaşı ve üretiyici düşünmeyin bunu planlamayan hükümet çözüm olarak çiftçiye destek olmak üretimi artırarak arz talep dengesini kurmak yerine patates ve soğan ithal ederek fiyatları baskılayarak düşürmeyi yani can çekişen çiftçiyi üretim yapmamaya sevk ediyor” dedi

Editör: TE Bilişim