İyi Parti Eskişehir İl Kongresi’nin birinci olağan genel kurulu Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Divan başkanlığını Isparta Milletvekili Nuri Oktan yaptı. Seçimde;  mevcut Başkan Arslan Kabukçuoğlu ile Tepebaşı İlçe Başkanlığı Eğitimden ve Masterden Sorumlu Başkan Yardımcısı Soner Çam aday oldu.

Başkan adayı Çam’dan sonra kürsüyü gelen mevcut Başkan Arslan Kabukçuoğlu’nun kürsüden, üstü kapalı bir şekilde seçimi kazandıkları zaman bunu kavrayamayanların partiden ayrılacağını ileri sürmesi büyük tepkiye neden oldu. İsim vermeden Soner Çam ve ekibini hedef alan sözler sarf eden Kabukçuoğlu, “Ülkemiz onca mesele ile uğraşırken bazı hareketlerinden emin olmayan insanlar bizim ortaya çıkardığımız portreye saldırdılar.  Bu davranış da İYİ Parti’nin kuruluş felsefesine karşıdır. İYİ Parti bir merkez partisidir. Sağa da açıktır, sola da açıktır. Bizim partimize gelenler ceketlerini çıkarmadan gelirler. Bizim ilk amacımız Türkiye’yi bu AKP belasından kurtarmak ve dünya sıralamasında hak ettiği yere gelmesini sağlamaktır. Bazıları bunu anlayamadılar. Ama iyi ki bir kongreye gidiyoruz. Bunu kavrayamayanlar zaten bu kongrenin sonunda ya müdahil olacaklar ya da ayrılacaklardır. Buna karar verecek olan sizlerin oylarıdır. Sizlerin kararlarıdır” dedi.

Bunun üzerine salondan, “Haddini bil, sözünü geri al. Nereye gideceğiz?” bağrışmaları nedeniyle başkan Kabukçuoğlu konuşmasını kesti.  Aynı anda birçok partili ayağa kalkarak Arslan Kabukçuoğlu’nu sert sözlerle eleştirerek, istifaya çağırdı. İki tarafın adayları birbirinin üzerine yürüdü. Divan Başkanı Isparta Milletvekili Nuri Oktan Kabukçuoğlu’nun sözlerini yanlış anlaşıldığını ve düzeltmesini istedi. Kabukçuoğlu, “Gidecekler, ayrılıcaklar” sözlerinin “Partiden gitme anlamında olmadığını il yönetimden gidecekleri” şeklinde  düzeltmesine rağmen tansiyon bir müddet inmedi.

                                                                                                                        

Editör: TE Bilişim