İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, 63. Bin çocuğa bozu aşı yapılması ile ilgili soru önergesi verdi.

 Sayıştay Başkanlığının 2018 yılı denetim raporuyla ortaya çıkardığı, 1 milyon 600 bin doz aşının depoda bozulması, 63.000 çocuğa bozuk aşı yapılması ile ilgili olarak T.C. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması isteğiyle yazılı soru önergesi veren Kabukcuoğlu, Bakanlığın Sayıştay’a verdiği cevapta, aşıların aslında zamanında yapıldığı ama takip sistemindeki sorunlar nedeniyle süresi içerisinde sisteme girilmediğini belirtmesini de eleştirdi.

Bu raporla, Koruyucu sağlık hizmetlerinin en önemli aşamasını oluşturan aşı konusunda Sağlık Bakanlığının gereken ciddiyeti göstermediği ortaya çıktığını belirten milletvekili Kabukcuoğlu, “ Çocuklarımızın hayatını emanet ettiğimiz Sağlık bakanlığını daha dikkatli olmaya çağırıyoruz. Raporda iddia edildiği gibi süresi geçmiş aşı uygulanan çocuğumuz varsa bir an önce bu çocuklarımızla ilgili gerekli işlemler yapılmalıdır” dedi.

Yazılı soru önergesiyle Kabukcuoğlu Sağlık Bakanına ayrıca şu soruları yöneltti:

1-Okul çağındaki 63.000 çocuğumuza 72.000 doz miadı geçmiş aşı uygulandığı doğru mudur?

2-Aşı talep ve dağıtımlarının doğru yapılmamasından kaynaklı, miadı dolduğu için imha edilen aşılar yüzünden kamunun 11.332.471 TL zarar uğratıldığı doğru mudur? Doğru ise bu zarar sebep olanlara rücu edilmiş midir? Bu ihmalin tekrarlanmaması için ne gibi tedbirler alınmıştır?

3-Bakanlığınızın Aşı Takip Sistemi verilerinin gerçeği yansıtmasına yönelik bir çalışması var mıdır?

Editör: TE Bilişim