TBMM Genel Kurulu’nda iş cinayetlerinin önlenmesi talebiyle Halkların Demokratik Partisi tarafından verilen araştırma önergesinin görüşmeleri sırasında İYİ Parti Grubu adına Söz alan Dr. Arslan Kabukcuoğlu, Türkiye’de iş kazalarını, trafik kazalarını, deprem ve çığ gibi olayları kadere bağlamanın, idarecilerin sorumluluktan kaçmak adına başvurdukları bir kolaylık olduğunu söyledi.

Daha önce kendisinin de, hem iş kazalarının önlenmesi hem de iş yeri denetimlerinin layıkıyla yapılması adına meclis araştırması istediğini, ancak bunun TBMM gündemine alınmadığını belirten Kabukcuoğlu; “ Ülkemizde; 2012 yılında en az 878, 2019 yılında ise 1736 işçimizin yaşamını yitirdiğini görüyoruz. Bu cinayetler azalacağına, artıyor. Çünkü ülkeyi yönetenlerin aldığı tedbirler ve önlemler yetersiz. Uluslararası Çalışma Örgütü ülkelerin 100.000 işçi başına düşen işçi ölüm oranlarını ortaya koyuyor. Bu oranlar Bulgaristan’da 3, Yunanistan’da 1. 2, İtalya’da 2.4 ve İspanya’da ise 1.8 iken Türkiye’de 7.5. İktidar ülkemizi bu dramdan kurtaracak iradeyi göstermek için acilen hareket geçmelidir. İYİ Parti olarak artık yaşamak için ter döken, çocuklarına ekmek götürebilmek için mücadele eden emekçilerin, ölümle yüz yüze çalışmasının önüne geçmek adına, her türlü tedbirin alınmasını araştıracak bu önergeyi destekliyoruz” dedi.

Genel Kurul’da İş Cinayetlerinin önlenmesi için verilen önerge oylama sonucunda, Adalet ve Kalkınma Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin olumsuz oyları sonucunda reddedildi.

Editör: TE Bilişim