AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan'ın da katılımıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Tepebaşı Kadın Kolları teşkilatı ile kahvaltıda bir araya geldi.

Dünyada ve ülkemizde yaşatılan kadına yönelik şiddetleri dile getiren İlçe Başkanı Çizmelioğlu  konuşmasında şunları söyledi : 

'Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği savaşın başlangıcı, 8 Mart 1857 yılında işçi kadınların düşük ücretlerini, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla grevler yapması ile başlayan sürecin, çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda vahşice katledilmesiyle başlayan insanlık dışı olay sonrası 52 yıl sonra (1910), "Kadın Günü" olarak anılmasına  kararlaştırılmıştır.

Günümüzde Dünya Kadınlar Günü, kadınlar açısından daha farklı anlamlar taşımaktadır. Artık 8 Mart, kadın hakları açısından bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanmasını sağlayan özel bir gündür.

AK Parti Hükümetleride bir çok alanda olduğu gibi kadınlarımızın hakları konusunda da milat niteliğinde adımlar atmıştır. Yasalarda yer alan ancak hayatın içerisinde yeterince uygulanamayan temel hak ve özgürlükler, iktidarımız döneminde hayata geçirilmiştir.

Ülkemizde kadınlarımız ne yazık ki daha önceki dönemlerde özgürlüklerine pranga vuran vahim olaylara tanıklık etmiştir. Acı ve zulüm ile geçen bu yıllarda başörtülü bacılarımızın eğitim almalarının engellenmesi, okuldan, sosyal alanlardan ve iş hayatından uzaklaştırılmaya çalışılması vatandaşlarımızın üzerinde ağır yaralar açmıştır. 
Ancak dünyanın en sabırlı, vefakâr, cefakâr Anadolu kadını isyan etmemiş, yapılanları sineye çekmiş, sabretmiş ve tepkisini, AK Kadroları destekleyerek demokratik yollardan dile getirmiştir.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kadınların her alanda ana unsur olmasını benimsemiş ve bu yolda da gereken tüm adımları atmıştır. Adeta kadının ikinci plana atıldığı bir toplumdan artık kadının her alanda görev ve yetki aldığı bir topluma geçiş sağlanmıştır. 

Bugün burada AK Kadroların en temel taşı kadın kollarının mahalleden, yönetime tüm temsilcilerimizle bir arada olmaktan büyük mutluluk duymaktayım.

Cumhuriyetin atılan sağlam temellerle büyümesine katkı sunan, cephede, meydanlarda, gökyüzünde olup, bugün spordan siyasete, iş dünyasından sanata her alanda gurur kaynağı olan tüm kadınları saygı ve sevgiyle anıyorum.'

Editör: TE Bilişim