EMEK Partili Kadınlar ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ dolayısıyla basın açıklama yaparak, savaş ve çatışmaların acı sonuçlarını en çok kadınların ve çocukların yaşadığı vurgulandı.

  EMEK Partili Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Şule Yapar,  Savaşın ve işsizliğin körüklediği göçmenliğin bedeli de katlayarak büyüyor. Emperyalistlerin, sermayedarların paylaşım savaşında gencecik yaşamlarını son bulmasına hayır diyoruz” dedi.

“Kadınlar olarak  ; sürekli aile içindeki ‘makbul kadınlık’ görevlerini hatırlatanlara, kadına toplumun eşit bireyi olarak değil erkeğin ‘tamamlayıcısı, itaatkar eşi’ olma misyonu biçenlere, boşanmayı zorlaştıranlara, hakları kısıtlayıp hayatları zindan edenlere  hayır diyoruz” diyen Şule Yapar

“İşsizliğin, yoksulluğun, geçim sıkıntısının en temel gündem haline geldiği ama yönetenlerin ‘ekonomi tıkırında’ dediği ülkede en temel ihtiyaçları bile karşılamak sorun. Kadın işsizliğinin en iyimser rakamla yüzde 14 olduğu, kadınlarda kayıt dışı çalıştırmanın yüzde 41'e dayandığı, 100 kadın işçiden ancak 7'sinin sendika üyesi olabildiği çalışma hayatında kadın işçiler, örgütsüz, güvencesiz, düşük ücretli, kötü koşullarda, baskı ve taciz ortamında çalışıyorlar. Sebebi olmadığımız krizin tüm yükü herkesten çok biz kadınların omzuna yıkılıyor. Kadınların yaşam ve çalışma koşullarının insanlık dışı hale getirilmesine, emeklerinin, geleceklerinin çalınmasına  hayır diyoruz” şeklinde konuştu. 

2019’un giderek dozu ve sayısı artan taciz, tecavüz, şiddet ve kadın cinayetleriyle geçtiğini kaydeden Yapar, “Önleyici politikalar üretilmesi gerekirken, şiddeti perçinlemek ister gibi 6284 sayılı kanuna ve İstanbul sözleşmesine saldırı artmış, yok sayılıyor. Böyle gitmez diyor. 8 Mart’ta kadınları geleceklerine sahip çıkmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim