CHP, MHP ve İYİ Parti Kadın Kolları ve il kadın yöneticileri  Ayşe Tuba Arslan olarak ortak bir açıklama yaparak, “Kadınlar insandır, bizler insanoğlu” diye seslendiler.

Ortak açıklamayı yapın CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Doğramacı, ortak açıklamaya AK Parti ve Saadet Partisi İl Kadın Kollarının mazeretleri nedeniyle katılamadıklarını söyledi. Parti kadın kolları olarak değil şiddet, gören, katledilen, tacize uğrayan yüzlerce, binlerce kadın olarak bulunduklarını vurgulayan Doğramacı, “Ülkemizde neredeyse hemen her gün kadınlar şiddete uğruyor, taciz ediliyor ve katlediliyor. Çok yakın bir tarihte ilimizde Ayşe Tuba Arslan eşi tarafından güpegündüz bir sokak ortasında katledildi” dedi.

Artık yüreklerin bir yangın yeri olduğunu vurgulayan CHP İl Kadın Kolları başkanı Aysun Doğramacı şunları söyledi:

“Ayşe Tuba Arslan’ın eski eşinden gördüğü şiddete karşı 23 kez suç duyurusunda bulunduğu, tedbir kararları alınmasına rağmen ölüm tehditleri almaya devam ettiği, 10 suç duyurusundan 5’inin ‘delil yetersizliği gerekçesiyle’ takipsizlikle sonuçlandığı ortaya çıktı. Tüm şikayetlere rağmen hiç kimse önlem almadı, hiç kimse Ayşe Tuba Arslan’ı koruma altına almadı. Göz göre, gözümüzün önünde katledildi.

Bizler bugün Ayşe Tuba Arslan olarak sesleniyoruz; Yeter Artık.

Tüm yetkililere diyoruz ki; bizler sizin anneniz, kız kardeşiniz, ablanınız. Sizler gelen şikayetleri lütfen bu hassasiyetle değerlendirin, bu hassasiyetle ele alın. Daha kaç kadının göz göre göre katledilmesine, şiddete maruz kalmasına göz yumacaksınız?

Daha kaçımız öldürüleceğiz?                                                                         

Bizler kadınız, Ayşeyiz, Özgecanız, Leylayız, Fatmayız,…

Rahmetli Halk ozanımız Neşet Ertaş’ın dediği gibi ‘Kadınlar insandır, bizler insanoğlu..’

Tüm insanoğullarına sesleniyoruz, kadınların katledilmesine seyirci kalmayın.

Editör: TE Bilişim