CHP Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Figen Kahya, basın mensupları ile bir araya geldi. Kahvaltıda basın mensupları ve partililerle buluşan Kahya, burada kısa bir konuşma yaptı.

“Eskişehir için çok şey yapacağıma inanıyorum” diyen Kahya, “Eskişehir’den Ankara’ya, Ankara’dan Eskişehir’e akışı sağlama noktasında çok fazla plan ve projelerim var. Eskişehir’deki iktidar baskıları ve engellemeler var. Yapılması elzem olan şeyler iktidar baskısı nedeniyle yapılamıyor olmasının Ankara’ya çok daha net aktarılması gerekiyor” dedi.

Kahya, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tüm olumsuzluklara rağmen Eskişehir’de çok ciddi bir başarı var. Bu başarının altında Yılmaz Büyükerşen gerçeği var. Odunpazarı’nda bütün engellemelere rağmen başarıyla çıkmış bir Kazım Kurt gerçeği var. Tepebaşında Ahmet Başkanın insanlarla olan sıcak diyalogunun farkındayız. Bu baskılara ve kısıtlamalara rağmen bu şehirde bu kadar güzel şeyler çıkıyorsa bunun yansımasının ülke geneline taşınması gerektiği kanaatindeyim. Bu sebeple bırakın elimi, gövdemi taşın altına koyma mücadelesi içine girdim.”

Kadın aday adaylarının fazla olmasına değinen Kahya, “Bu dönem Eskişehir tarihini yaşıyor. 17 aday adayının 7’si kadın. Bu beni çok memnun ediyor. Çünkü iki dönem kadın kolları başkanlığı yaptım. Kadının olduğu yerde emek var, kadının olduğu yerde değer var, kadının olduğu yerde birlik var. Bu bir gerçek. 7 kadın aday adayı keşke 7 aday sıralamasında da yer alabilse diyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim