Emek Partisi Eskişehir İl sekreteri Yahya Kaya, OHAL’in kalıcılaşmasını sağlayacak yasa değişiklikleriyle gerekse 24 Haziran 2018 seçimleri sonrası uygulanmaya başlayan başkanlık rejimi nedeniyle hukuka ve demokrasiye dönük ağır hak ihlallerinin devam edeceğinin görüldüğünü söyledi.

 Kaya, bir taraftan OHAL kaldırıldı propagandası yapılırken bir taraftan da kalıcı bir OHAL’in altyapısı hazırlandığını belirterek,  “OHAL sonrası için TBMM’ye sunulan yasa teklifine göre ise gözaltı süreleri uzatılacak, valilere kente giriş çıkış yasağı yetkisi getirilecek, pasaport iptalleri devam edecek, keyfi ihraçlar sürecek.

HER ŞEY BAŞKANA BAĞLANDI

Yeni rejimde cumhurbaşkanı çalışma hayatı dahil pek çok konuda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, Cumhurbaşkanı yönetmeliği ve Cumhurbaşkanı kararı ile tek başına düzenleme yapabilecek. Cumhurbaşkanı asgari ücret tespit komisyonunun yapısını istediği gibi değiştirebilecek. İşsizlik sigortası kaynaklarının kullanımında geniş yetkilere sahip olacak. Bugün işçilerin sırtına yüklenen vergi ve harçların kanunlarda öngörülen alt ve üst sınırlar arasında artırılması konusunda yetkili olacak.

Görüldüğü gibi OHAL’in kalıcılaşması ve yeni sistem emekçilerin zararınadır” dedi.

Editör: TE Bilişim