AYDIN SARIOĞLU - KADİR ÇETİN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, koalisyon görüşmelerine ilişkin, “Olayın perde arkasında, karanlıkta kalmış, kamuoyunun bilmediği esrarengiz bir şey yok” dedi. 
Özel bir tesiste yapılan AK Parti Eskişehir İl Danışma Meclisi Toplantısı’na Bakan Avcı’nın yanı sıra AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ve partililer katıldı. Burada konuşan Milli Eğitim Bakanı Avcı, perşembenin gelişinin çarşambadan belli olduğuna dikkat çekti. Avcı, “Buna rağmen 7 Haziran seçimlerinden sonra sizin de yakından takip ettiğiniz gibi memleketi hükümetsiz bırakmamak için her şeye rağmen, bütün kaprislere rağmen hatta şımarıklığa varan söylemlere rağmen genel başkanımız ve ilgili arkadaşlarımız bir koalisyon hükümeti kurabilmek için çok ciddi çaba ve samimi bir gayret gösterdiler. Bu süreçler de başından sonuna kadar çok şeffaf bir biçimde yürütüldü. Kimin ne yaptığı, ne söylediği, ne yapmak istemediği, neye engel olduğu bütün milletin gözü önünde cereyan etti. Dolayısıyla olayın perde arkasında, karanlıkta kalmış, kamuoyunun bilmediği esrarengiz bir şey yok” dedi.

“BİR PROPAGANDA ZEMİNİ OLUŞTURMAK İSTEDİLER"
Koalisyon görüşmeleri yapılan partilerin amaçlarının memleketi düzlüğe çıkartmak olmadığını öne süren Avcı, “Koalisyon görüşmeleri yapılan iki partinin de aslında niyetlerinin memleketi gerçekten düzlüğe çıkartacak, içinde bulunduğumuz şartları gözeten bir hükümet kurmaktan ziyade bu çalışmalar üzerinden bir propaganda zemini oluşturmak istediler. Ama bunu da ellerine yüzlerine bulaştırdıkları görüldü. Dolayısıyla şimdi asıl merak edilecek soru şu; 1 Kasım’da seçim yapılacak ve önümüzde 2 ay var. Şimdi bu arkadaşlar da gelip vatandaştan oy isteyecekler. Ne diyecekler? 2-3 Kasım günü ne vaat ediyorlar ki vatandaştan bunun karşılığında oy isteyecekler. Yani 1 Kasım’dan sonra neyi hedef göstererek oy isteyecekler. İşte 7 Haziran’dan sonraki tutumlarını, davranışlarını, söylemlerini hepimiz gördük. Bundan önceki toplantılarımızda da konuştuğumuzu hatırlıyorum. İnsanlar oy verirken, hangi partiye oy veriyorsa o parti iktidara gelsin ve bana hizmet etsin diye oy verir. Ne CHP’den, ne MHP’den ya da herhangi bir partiden hiçbir vatandaşımızın ‘bunlar Ankara’ya gitsinler de her şeye olmaz desinler, her şeye hayır desinler ve ortalığı bulandırsınlar’ diye bir tek vatandaşımızın bile oy kullandığını zannetmiyorum” diye konuştu.

“BİZE DÜŞEN ÇALIŞMALARIMIZI KALDIĞI YERDEN ÇOK DAHA İLERİ NOKTALARA TAŞIMAKTIR”
Bakan Avcı, “Bize düşen çalışmalarımızı kaldığı yerden çok daha ileri noktalara taşımaktır” diyerek, şöyle devam etti:
“Bu partilere oy veren vatandaşlarımız 1 Kasım günü sandık başına gittikleri zaman şu tercihi yapacaklar. Memlekete bir hükümet lazım, bu hükümeti kurmak için samimi gayret gösteren veya bundan sonra gösterecek olan kim? Ona göre oylarını kullanacaklar. 7 Haziran’dan sonraki gibi bir manzara ortaya çıksın, yine böyle koalisyon görüşmeleri yapılsın, yine birileri nazlansın şımarıkça söylemlerle o olmaz, bu olmaz, ona da gelmem, buna da gitmem diye ortalıkta dolaşsın bunun adına da siyaset desin diye oy kullanacak bir vatandaş bulur mu? Ben artık o kadarına da ihtimal vermiyorum. Dolayısıyla 1 Kasım’da inşallah milletimizin, memleketimize tekrar bütün hizmetleri kaldığı yerden daha da güçlendirerek sürdürecek bir hükümet için oy kullanacağına da inanıyorum. Burada bize düşen birlik, beraberlik, kardeşlik için çalışmalarımızı kaldığı yerden çok daha ileri noktalara taşımaktır.”

“BİR AN ÖNCE OLSUN DİYE GERİ ÇEKMEYE ÇALIŞIYORUM”
1 Kasım’da yapılacak seçimlerin tarihini şaşıran Bakan Avcı, “Ev ev, mahalle mahalle dolaşarak her vatandaşa 2 Haziran’ı hatırlatmak. 1 Haziran günü kullanacağı oyu 2 Haziran’da. 1 Kasım günü kullanacağı oyu 2 Kasım günü. Bir an önce olsun diye geri çekmeye çalışıyorum. Hayırlısıyla 1 Kasım günü kullanılacak oyun 2 Kasım’da ne manaya geleceğini vatandaşlara tek tek anlatmamız gerekiyor. Bunu da yapmaya hazırız ancak ayları karıştırmamak şartıyla” diye konuştu.
Bunun üzerine salonda herkes alkışladı. Daha sonra sözlerine yeniden başlayan Avcı’nın cümlesinin başında “Biz 2 Haziran günü. Allah Allah bu haziran nereden çıktı?” demesi de salonda kısa süreli gülüşmelere neden oldu.
Editör: TE Bilişim