MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar, Regaip Kandili mesajı yayımladı.

Komar, mesajında şu sözlere yer verdi:

“Yüce Allah, kullarına olan rahmetinin bir boyutu olarak insanlar içerisinde özel insanlar, mekanlar içerisinde özel mekanlar, zamanlar içerisinde de özel zamanlar yaratmıştır. Dini geleneğimizde bu özel zamanlardan biri de, Mevlâ’mızın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı üç aylar mevsimidir.

Manevi iklimi ile ruhlarımızı kuşatan, gönüllerimizi ferahlatan üç aylara bu gün bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşayacağız. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s), üç aylara ulaştığında:

‘Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır’ (Ahmed b. Hanbel; Müsned, 1/259) şeklinde duada bulunurdu. Bizim de bu değerli zaman diliminden azamî ölçüde istifade etmenin ve kandil gecelerinin aydınlığında bereketli bir mevsim geçirmenin gayretinde olmamız gerekir.

Üç aylar, Hakkın rızasını aramak için fırsatlarla dolu bir zaman dilimidir. Kandiller geçidi olarak adlandırılan, Regâib, Miraç, Berat ve Kadir gecelerinin de içinde bulunduğu üç aylar, kendimizi denetleme ve değerlendirmenin, taat, ibadet ve şükürlerimizi artırmanın, bir kere daha geçmişimizin muhasebesini yapıp geleceğe hazırlıklı olmanın bir vesilesidir.

Bu gece Regâib kandilini idrak edeceğiz. Asırlardan beri kutlaya geldiğimiz Regâib, arzu ve istek anlamlarına gelir. Regâib gecesi, müminlerin mağfiret mevsimi üç aylara rağbet etmeleri ve onun taşıdığı manalardan, değerlerden istifade etmeleri gerektiğine dair mesaj yüklü bir gecedir.

Öyleyse bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha hatırlayalım. Yanlış ve kusurlarımızdan dönelim, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açalım. Aramızdaki çatışma ve kırgınlıkları, şahsi menfaat hesaplarını bir tarafa bırakalım. Yüce Dinimizin bizden istediği sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulması, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesi, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşması için çaba sarf edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle  bütün İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; bu vesileyle bilhassa İslâm dünyasında akmaya devam eden kanın ve gözyaşının bir an önce durmasını; insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını; rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olmasını ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum."

                                                                                                                                   

Editör: TE Bilişim