İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Demir’i ziyaret etti. Görüşmede tarafların gündeminde ekonomik belirsizlik vardı.

Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak’ın çalışan kesimin temsilcilerine ziyaretleri sürüyor. Karabacak, beraberindeki partililerle birlikte Türk Metal Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Orhan Demir’i de ziyaret etti. Sendika merkezinde gerçekleşen ziyarette Başkan Adayı Karabacak kendisinin de emekçi olduğunu söyledi. Uzun yıllar bir şirkette çalıştıktan sonra emekli olduğunu, çalışanların sıkıntılarını, talep ve beklentilerini iyi bildiğini kaydeden Karabacak, “Bizim arzumuz işçisiyle memuruyla tüm çalışanlarımızın insan onuruna yakışır koşullarda yaşamasıdır. Bunun için de önce emeğinin karşılığını alması ve sosyal haklardan en etkin şekilde yararlanması gerekir. Emeğin ve emekçinin daima yanında oldum, olmaya devam edeceğim” dedi. 

Sendikalar Kan Kaybediyor

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuklarına teşekkür eden Orhan Demir de bu seçimin öncekilerden farklı olduğunun altını çizdi. Ekonomik belirsizlik nedeniyle yatırım yapmak isteyen şirketlerin yatırımlarını askıya aldıklarını anımsatan Demir, sendikaların durumunun da iç acıcı olmadığını kaydetti. İşçi kesiminin sendikalaşma oranının yüzde 12 civarında, Türk Metal Sendikası’nın ise en iyi örgütlenen sendika olduğunu ifade eden Orhan Demir, buna karşın kamu sendikalarının sürekli kan kaybettiğini, bazı sendikaların hormonlu büyüdüğünü, bazılarının ise siyasete bulaştığını vurguladı. Demir, “Bizim kırmızı çizgimiz; kıdem tazminatı, enflasyon oranları ve vergi dilimindeki adaletsizlik” dedi. 

Editör: TE Bilişim