AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin düzenlediği Ahilik haftası kutlamaları kapsamındaki Şed kuşatma törenine katılarak yılın ahilerine plaketlerini takdim etti.

Tiyatro gösterileriyle ahiliğin anlamını anlatan skeçlerle başlayan programda konuşan AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Karacan “ Bu hafta ahiliğin anıldığı bir hafta, Osmanlı Devleti’nin kuruluş ve güçlenme devrinde çok büyük rol alan bu kültür, maddi ve manevi değerleri medeniyet tarihine kazandırdığı eskimeyen bir sistemin adıdır. Birliği, kardeşliği, doğruyu ve dürüstlüğü ilke edinmiş bir medeniyetten geldiğimiz için bu ilkeleri devam ettirmemiz ülkemizin huzurlu bir toplum ve gelişmiş bir ekonomiye sahip olmasında çok büyük katkıları olacaktır.

Esnaflık geleneğinin Türkiye’ye ne kadar değer kattığını bilen bir kardeşiniz olarak, esnafımızın hak ettiği değere ulaşması için elimizden gelen tüm gayreti gösterdiğimizi de çok iyi biliyorsunuz. Bu vesileyle tüm esnafımızın ahilik haftasını tebrik ediyor, yüzyıllardır devam etmekte olan bu ilkelerin devam etmesini canı gönülden diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Karacan ayrıca 45 yıllık meslek hayatıyla yılın ahisi seçilen İsmail Bozolan’a da Şed kuşatarak plaketini takdim etti.

Editör: TE Bilişim