Daha önce CHP’den İnönü Belediye Başkanlığı yapmış olan İsmail Karaköse, parti binasında yaptığı basın açıklaması ile yeniden başkan aday adayı oldu.  İnönü’den gelen iki otobüs ile gelen İnönülü kadınlar Karaköse destek verdiler.

2019 yerel seçimlerin önemine dikkat çeken İnönü Belediye Başkan aday adayı İsmail Karaköse, Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye seçimlerinin kazanması kadar ilçe belediye seçimlerinde çok önemli olduğunu söyledi.  

“Büyükşehir’i alıyoruz, Odunpazarı’nı alıyoruz, Tepebaşını alıyoruz ama diğer ilçe belediyeleri alamıyoruz” diyen Karaköse, “O zaman ne oluyor? Büyükşehir Belediyesi kendi programlarını hayata geçiremiyor. Odunpazarı Belediyesi kendi programını hayata geçiremiyor. Büyükşehir’de çoğunluğu almalıyız. Aday adaylığımı neden İnönü’de değil de Eskişehir’de açıklıyorum. Tepebaşı ve Odunpazarı merkez ilçe. Biz de merkez ilçeyiz artık. Niye? Büyükşehir 600 yüz, 700 bin nüfusa sahip ama 17 tane meclis üyemiz var. 70-80 bin nüfusa sahip 12 ilçenin 29 tane meclis üyesi var. Demek ki ilçeler çok önemli. 7-8 tane ilçemizi kazanmak zorundayız. Büyükşehir’i almak yetmiyor. Büyükşehir Meclisi’nde çoğunluğunun bizde olması gerekiyor” dedi.

 Yerel seçimler için bütün ilçelerde seferberlik ilan eden Karaköse, birkaç kahveye gidip el sıkmanın seçimi kazanmak için yeterli olmadığını vurgulayarak, “Artık çalışmalarımız birebir olmalı. Üyelerimiz kırsala inip vatandaşları oy vermeye ikna edecek.  Mutlaka ilçeleri almamız gerekiyor. Bizim sağdan da oy almamız lazım” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim