Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimlerinden sonra CHP’ye geçen Eskişehir’in kırsal ilçelerini ziyaret ederek CHP’li Belediye Başkanları ve vatandaşlarla görüştü. Kılıçdaroğlu, Eskişehir ziyareti kapsamınca Alpu, Seyitgazi, Han ve Mahmudiye’nin yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Eskişehir’e kazandırdığı Kurtuluş Müzesi’ni gezdi.

İlk olarak Alpu’yu ziyaret eden Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar başkanlığında CHP’li milletvekilleri Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, il yöneticileri, ilçe başkanları ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili tarafından karşılandı.

Alpu’da Belediye Başkanı Gürbüz Güller ile makamında görüşen Kılıçdaroğlu burada halka seslendi. Konuşmasında iki önemli hususun altını çizen Kılıçdaroğlu, siyasette yeni sayfa açtıklarını, kavgasız siyaset yapacaklarını ve belediye hizmetlerinde şeffaf ve eşit yaklaşımın öne çıkacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Siyasette yeni bir sayfa açtık. Siyasette kavga istemiyoruz, siyasette gerginlik istemiyoruz, Türkiye bir ateş çemberinin içinde Türkiye’nin adam gibi yönetilmesini istiyoruz. Kavgasız bir yönetim. CHP’li belediye başkanları hiçbir vatandaş arasında ayrım yapmayacak, herkese eşit hizmet götürecektir. Oy versin vermesin herkesi kucaklayacak” dedi. 

HARCANAN PARALAR BAŞKANIN ŞAHSİ PARASI DEĞİL

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının harcanan her kuruşun hesabını vereceğinin altını çizerek “Sadece bu değil, bir şey daha istedim ben belediye başkanlarımdan. Harcadığınız her kuruşun hesabını vereceksiniz. Kime? Millete vereceksiniz. Ama hesap sorarken böyle ben işte geldim nasıl bir belediye devraldım eyvah falan filan değil. Tam tersine yüreklice, her kuruşun hesabını veren, vatandaşına hizmet götüren, Alpu’ya hizmet götüren, Alpu için mücadele eden ve bunun için de çaba harcayan bir süreci başlatacağız” diye konuştu.

KURTULUŞ MÜZESİNE HAYRAN KALDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alpu'daki konuşması sonrasında kent merkezine geçerek, Eskişehir'deki Kurtuluş Müzesi'ni gezdi. Kılıçdaroğlu'na, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP'li milletvekilleri ile il ve ilçe yöneticileri eşlik etti.

SEYİTGAZİ’DE HALKA SESLENDİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe'yi makamında ziyaret etti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, daha sonra belediye hizmet binası önünde vatandaşlara seslendi.
Türkiye'yi 21'inci yüzyılın yıldızı yapmanın, Orta Doğu'da barışı sağlamanın mümkün olduğunu belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu; eğitim, dış politika, ekonomi, demokratik yapı ve düzen, toplumsal barış olmak üzere Türkiye'nin 5 temel sorunu olduğunu savundu.
Geleceğini büyüten bir Türkiye için eğitime önem verilmesi gerektiğini anlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bugün 4+4+4 sistemiyle liseye gelen çocuk okuma yazma bilmiyor. İran üniversitelerinin ürettiği bilgi sayısı, Türk üniversitelerini iki yıldır geçiyor. Ne eksiğimiz var Allah aşkına?" ifadesini kullandı.

SEYYİD BATTAL GAZİ TÜRBESİNDE DUA ETTİ

Seyitgazi'de, Seyyid Battal Gazi Türbesi'ne uğrayıp dua eden ve yetkililerden külliye hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, ilçeye bağlı Bardakçı Mahallesi'nden geçerken vatandaşların isteğini kırmayarak aracını durdurup köy kahvesinde onlarla sohbet etti.

HAN’DA TANK FABRİKASI ELEŞTİRİSİ

Daha sonra Han ilçesine geçerek Belediye Başkanı Erdal Şanlı'yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, hizmet binası önünde kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara hitap etti.
İşsizlikle ilgili adımlar atılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nı niye satıyorsunuz? Kime satıyorsunuz? Katar Ordusu'na satıyorsunuz. Bana dünyada bir tane örnek ülke gösterin, ister Amerika, Kanada, Şili, Suudi Arabistan, Güney Kore, Endonezya veya Japonya, dünyanın herhangi bir yerinde bir ülke gösterin ki kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya peşkeş çekmiş. Katar Şeyhi ona bedava bir uçak verdi, o da ona karşılık Tank Palet Fabrikası'nı verdi. Uçakla Tank Palet Fabrikası bir araya getirilir mi? Benim aklım ermiyor buna. 'Tank Palet Fabrikası'nı Katar Ordusu'na vermekten vazgeç, bir ay içinde ben 50 milyon doları bulmazsam siyaseti bırakacağım' dedim. Aynı şeyi şimdi de söylüyorum ama süreyi kısaltıyorum çünkü geçen yurt dışında ciddi bir servet sahibi olan, iş dünyasının önemli insanlarından birisi telefon etti, 'Niye bir ay diyorsun, 24 saat içinde ben 50 milyon dolar veririm' dedi. Şimdi söylüyoruz, vazgeçin diyoruz vazgeçmiyorlar."

MAHMUDİYE BELEDİYE BAŞKANI GÜNDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Eskişehir programı kapsamında Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan'ı da ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP’NİN OLDUĞU YERDE HİÇ BİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini değerlendiren İl Başkanı Abdülkadir Adar ise ziyaretin Genel Başkan ve kendileri için çok faydalı olduğunu iletti. Adar, CHP’nin kavgasız siyaset anlayışı içinde olacağını belirterek “CHP hiç kimse ile kavga etmeyecek. Hiç kimse ile dini, dili, rengi, mezhebi, etnisitesi ile kavga etmeyecek. Kavga eden bir CHP’nin kimseye faydasının olmadığını Genel Başkanımız bizzat ifade etti. Bizim yönetimimiz de bu anlayış içerisinde hareket ediyor. Bizim tek mücadele alanımız CHP’nin olduğu her yerde her türlü toplumsal sorunlara karşı duruş sergilemek, politika üretmek ve çözüm yolları bulmak. CHP’nin olduğu yerde hiçbir çocuğun gece yatağa aç girmemesini sağlamak. CHP’nin görevi de, misyonu da, varoluşu da bu. Her türlü kavgadan uzak, tüm toplumu kucaklayan bir anlayış içinde olacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim