CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupalı Türklerle ile yapacağı büyük buluşma için dün akşam saatlerinde Essen şehrine 
 gitti.
Kılıçdaroğlu, Sheraton Oteli'nde Avrupalı Çaycumalılar Derneği (ÇAYDER) yöneticisi Cengiz Cura, Almanya Bartınlılar Derneği (ALBARDER) yöneticileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'na ziyaretinde Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Yurtdışı İlişkiler Koordinatörü Durdu Özbolat, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da eşlik etti.


CHP liderini Essen'de bulunan otelin kapısında CHP Bartın Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Muhammet Rıza Yalçınkaya, Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ankara Milletvekili Levent Gök ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Saniye Barut, CHP Avrupa Medya Sorumlusu Cem Bakırtepe karşıladı. Otel önünde kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet eden CHP lideri, Türkiye'de yaşanan sel felaketi nedeniyle, "Geçmiş olsun" dileklerini sundu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Essen'de gurbetçilere 10 Ağustos tarihinde Türkiye'de gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri için destek istemesi bekleniyor. Almanya'da yaklaşık 1,5 milyon Türk seçmen bulunuyor. Avrupalı Türkler Kılıçdaroğlu'nu dinlemek için çeşitli ülkelerden akın akın otobüslerle Essen şehrine geliyor. Kılıçdaroğlu, bugün Avrupa saati ile saat 14.00'te Essen şehrindeki Gurugahalle Salonu'da halka seslenecek.
Alman medyası Kılıçdaroğlu'na büyük ilgi gösterirken, CHP liderinin konuşması Halk TV'nin yanı sıra birçok Alman televizyon kanalından naklen yayınlanacak.

Editör: TE Bilişim