Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, sosyal medya hesaplarından İdlib gerginliği ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın skandal sözleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye’ye bağlanmasının "korkunç" olacağı açıklamalarına MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak “varolduğun toprakları savunmak yerine kemik yalayıcılığına, emperyalist uşaklığına soyunmuşsun” ifadeleri ile çok sert tepki gösterdi. Akıncı’ya ‘değersiz’ diyerek hitap eden MHP’li Sazak, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Kan verdiğimiz toprakları kimsenin bizden alamayacağını, senin gibi eziklere, çağdaş dünya savsatasıyla özgürlük sunulacağını ve dünya insan haklarının senin gibilerine hak tanıyacağını zannediyorsun. Görünen o ki, toleransımız, sen ve senin gibi kişiliksizlerin ittifaklarını arttırmış ki, varolduğun toprakları savunmak yerine kemik yalayıcılığına, emperyalist uşaklığına soyunmuşsun. Şunu kafana sok, değerin bizle beraber olduğunda var, değersiz!”

İNSANI BİZDE, TOPRAKLARI EMPERYAL MAŞALARINDA

12 gözlem noktamızın bulunduğu ve geçtiğimiz günlerde rejim güçlerinin gerçekleştirdiği saldırıda 8 askerimizin şehit olduğu İdlib gerginliğine de değinen MHP’li Sazak, yaptığı açıklamada “Proje akılla, kukla yöneticisi tarafından katledilen ve Türk’e sığınan mağdur insanlara nasıl sahip çıktıysak, topraklarınada sahip çıkmak hakkımızdır. Gerçek sahiplerinin topraklarına dönüp, özgür yönetimlerini kurana kadar Türk askerinin geri çekilmesini  düşünmek, beklemek dile getirmek o topraklarda sömürgeci paylaşımlara, piç oluşumlara alan açmaktır, Ülke sınır güvenliğini tehlikeye atmaktır. Vatana ihanet, düşmana hizmettir. İnsanı bizde, toprakları emperyal maşalarında… Bu düzene Türk seyirci kalamaz!” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim