Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine gerçekleştirdiği ziyaretlerde esnafı dolaşan CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Sivrihisarlı yorgan ustası Hazım Karabudak, Kemal Çini ve kadın girişimci Süt Evi sahibi Merve Duman ile ekonomiyi konuştu, esnafın sıkıntılarını dinledi. Şehir merkezinde de ilçede de esnafın zor durumda olduğu aktaran Çakırözer, “Kent merkezinde de ilçelerimizde de esnaf alarm veriyor. Sivrihisar’ımız Eskişehir’imizin en büyük ilçelerinden. Caddede yürürken bakıyoruz bir esnaf açıksa bir esnafımız kapalı. Küçük esnafımız ekonominin can damarı. Onları ayakta tutabilmek için her türlü destek bir an önce sağlanmalı” dedi.

YORGANCI VE SÜTÇÜYLE ESNAFIN DERDİNİ KONUŞTU

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine gerçekleştirdiği ziyarette, ilçe esnafını dolaşarak talep ve sıkıntıları dinledi. İlçenin merkezindeki lokanta, fırın, bakkal gibi dükkanları ziyaret eden Çakırözer, aynı sokaktaki yorgan ustaları Hazım Karabudak, Kemal Çini ve Süt Evi sahibi, besici Merve Duman ile ekonomiyi konuştu, esnafın sıkıntılarını dinledi. Çakırözer’e CHP Sivrihisar İlçe Başkanı Ahmet Çakır ve yönetimi de eşlik etti.

ESNAFIN SESİ DUYULAMALI

Şehir merkezinde de ilçe merkezinde de esnafın durumunun içler acısı olduğunu vurgulayan CHP’li Çakırözer, esnafın alarm verdiğini söyledi. Çakırözer, “Sivrihisar’ımız Eskişehir’imizin en büyük ilçelerinden. Burada bile ana caddelerde birçok dükkan kapalı. Ülke ekonomisinin temel direği yerel esnafımızı bu şekilde görmek çok acı. Esnafımıza kredi değil, nakit desteği verilmeli. Verilemiyorsa borçları faizsiz uzun vadede ertelenmeli. Artık zor durumdaki esnafımızın sesi duyulmalı” dedi.

Editör: TE Bilişim