Eskişehir Alpu Ovası pancar üreticileri Salı günü yapılan CHP Grup toplantısına ürettikleri pancarla geldiler.

Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasından bir bölümünde şeker fabrikalarının özelleştirilmesi, şeker pancarı ve Alpu Ovasında kurulmak istenen kömürlü termik santral ile görüşlerini dile getirdi.

Alpu pancar üreticilerini selamlayan ve ‘hoş geldin’ diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şeker fabrikalarının özelleştirildiğini vurgulayarak, CHP iktidarında özelleştirilen şeker fabrikalarının geri alıp köylülere verileceği sözünü verdi.  

Şeker pancarının üreticisinin alın terine, emeğine her zaman saygı duyduklarını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“ Çiftçimiz, pancar üreticimiz; çalışır, çapa yaptırır, ürüne bakar, ürünü söker, alım merkezlerine götürür pancarını satar evine üç beş kuruş parasını götürür. Onun alın teri kutsaldır. Çiftçinin alın teri kadar güzel ve namuslu bir iş yoktur. Şeker Pancarı üreticisi çalmaz, haram yemez, kul hakkı yemez. Çalışır, hakkının tamamını alamazsa da  muhtaç olmaz. Şimdi Şeker fabrikalarını satıyorlar.  Vasıfsız iş gücünün  değerlendirilmesi lazım. Şeker pancarının posası da çok önemli.

Şeker pancarını ürettiği oksjien ormanın ürettiği oksijenin 3 katı. Bu kadar değerli.

Şeker pancarı  ürününden kullananları alacağız. Nişasta şurubundan yapılanları almayın.  Çiftçinin alın terini toprağa gömüyorlar. Buna izin vermeyeceğiz.

Alpu ovasına kömürlü termik santral koymak istiyorlar. Çiftçi karşı çıkıyor,  kadınlar, erkekler karşı çıkıyor. Gençler karşı çıkıyor. Ama tutturmuşlar kömürlü termik santral yapacağız diye.  Zehirleyecekler bizi, buna izin vermeyeceğiz."

Editör: TE Bilişim