CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubuk’ta katıldığı Şehit cenazesinde gerçekleşen saldırı ülke genelinde büyük tepkilere neden oldu.

CHP’nin Eskişehir il yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanları  saldırının hemen arkasından, sosyal medya sayfalarında açıklamalar yaparak kınadılar.

CHP’lilerin saldırı sonrası sosyal medyada dile getirdikleri duygular şöyle:

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar:

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bugün gerçekleştirilen alçakça saldırıyı kınıyoruz.

Bu saldırının arkasında olanlar bu provokasyon ortamını yaratıp nefret dolu ayrıştırıcı söylemlerin sahipleridir.

Tüm vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya ve provakasyonlara kanmamaya davet ediyoruz.

İnanıyoruz ki sevgi ve barış ortamı kazanacak        

CHP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer:

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan ahlaksız, mesnetsiz, provakatif saldırıyı yapanları

Yönlendirenleri, Seyirci kalanları kınıyorum.

Allah islah etsin kirli beyinlerinizi...

#KılıçdaroğluYalnızDeğildir

#demokrasikazandi

#TürkiyeKazandı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer:

Kutuplaştıran, ötekileştiren, nefret saçan açıklamalar; sonunda yine fiziki saldırıya dönüştü!

Birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek bir şehit cenazesini, provokasyon alanına çevirerek Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na alçakça saldıranları ve onları yönlendirenleri lanetliyorum!

Kardeşliğimize yapılan bu saldırının failleri bir an önce bulunmalıdır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yalnız değildir.

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü:

''Bir Canım Var O da Bu Vatana Feda Olsun'' diyen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubuk’ta katıldığı Şehit cenazesinde gerçekleşen saldırıyı kınıyorum. Bu provokasyon ortamını yaratanlar nefret söylemleri ile toplumu ayrıştıranlardır. Genel Başkanımız yalnız değildir.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen:

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde gerçekleştirilen menfur saldırıyı esefle kınıyorum. Toplumumuzu ayrıştırmak isteyenler asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. İnanıyorum ki halkımız bu tür söylemlerde bulunanlara inat, sevgiyle kucaklaşacaktır.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç:

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bugün gerçekleştirilen alçak saldırıyı esefle kınıyorum. Bu provokasyon ortamını yaratanlar nefret dolu ayrıştırıcı söylemlerin sahipleridir. Yurttaşlarımızın böyle bir günde sağduyulu olması çok önemli.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı aynı zamanda ülkemizin barış içinde yaşama arzusuna yapılmış bir saldırıdır. Toplumumuzu ayrıştırmak isteyenler hedeflerine asla ulaşamayacak.

Ayrıca, “protesto” değil “saldırı” demeniz gerekir.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt:

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde gerçekleştirilen saldırı, barışa ve kardeşliğimize karşı yapılmış bir provokasyondur. Şiddetle kınıyorum.

Şehit cenazeleri üzerinden siyasi çıkar sağlamak isteyen zihniyet tarihin çöplüğünde yerini alacaktır. Bu halkı ayrıştırmak isteyenler hedeflerine asla ulaşamayacaklar. Onlara inat sevgiyle kucaklaşacağız.

Editör: TE Bilişim