Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza ile ilgili açıklama yaptı. Çınar, " Türkiye’de zaten uzun yıllardır olmayan yargı bağımsızlığı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin gelmesiyle beraber iyice ortadan kaybolmuştur. Yargı bağımsızlığı refah devletinin temel taşıdır ve bu temel taşı kaybettiğinizde hayatın her alanında yaşam kalitesinin düşmesi, fakirlik ve huzursuzlukların artması kaçınılmazdır. Bu durumun örneklerini fazlasıyla yaşıyoruz. Yargı bağımsızlığının ve evrensel hukukun çiğnendiğinin en güncel örneği ise İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen 9 yıllık skandal hapis cezasıdır.

Sizlerin de çok iyi bildiği gibi bu karar hukuki dayanaktan yoksundur. İstanbul İl Başkanımızın 7 yıl önce yaptığı sosyal medya paylaşımlarına 9 yıl hapis verilmesi hukuki ise 7 yıl önce terör örgütleri ile kol kola devlet yönetenler hakkında neden hiçbir hukuki süreç başlatılmıyor?

Bu kararın tamamen siyasi olduğunun bir başka ispati ise zamanlamasıdır. Cezanın onanması için özellikle 23 Haziran tarihi seçilmiştir. Bu tarih tam 1 yıl önce Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ezici bir farkla İ.B.B. Başkanı seçilmesinin yıl dönümüdür. Maalesef siyasetten tamamen bağımsız olması gereken yargı kuruluşlarımız, AKP’nin seçim yenilgisinin intikamını almaya çalışacak kadar yozlaşmış durumdadır.

Bu ve benzeri uygulamalar bizlere aynı zamanda AKP’nin artık seçimden, sandıktan korktuğu ve toplumdaki salt çoğunluğunu günden güne kaybettiğini de gösteriyor. Toplum adaletsizlik ve fakirliği hissettikçe AKP’den uzaklaşmaya devam ediyor. Seçmenin muhalefet partilerine kaydığını gören iktidar cephesi ise her yolu kullanarak türlü tehdit ve baskılar ile tüm muhalif şahıs ve kurumları sindirmeye, korkutmaya ve susturmaya çalışıyor. Ama bilinsin ki bu çabalar bizi sindirmek bir yana daha da cesaretlendiriyor.

Her ne olursa olsun, haksızlığa, hukuksuzluğa, baskı ve sindirme politikalarına karşı her zaman olduğu gibi birbirimizi desteklemeye, birbirimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sayın İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir. Hem İstanbul İl Başkanımıza hem de baskı ve tehdit altındaki tüm partililerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kimse bu yolda yalnız yürümeyecek…."

Editör: TE Bilişim