Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Seyitgazi programı öncesi Emirdağ Belediye Başkan Adayı Barış Can’ın davetiyle Emirdağ ilçesine gitti. İlçede büyük bir ilgi ile karşılanan Başkan Büyükerşen, Emirdağ’ı hep kendilerine yakın gördüklerini ifade ederek 1 Nisan sabahıyla birlikte Emirdağ’a baharın çok yakışacağını ifade etti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen kent genelinde gerçekleştirdiği ziyaretlerin yanı sıra komşu kentlerde de vatandaşla bir araya geliyor. Daha önce Kütahya’da vatandaşlarla buluşan Büyükerşen, son olarak Emirdağ Belediye Başkan Adayı Barış Can’ın davetiyle Emirdağ’a gitti. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP Çifteler Belediye Başkan Adayı Zehra Konakcı’nın da katıldığı buluşmaya Emirdağlılar da büyük ilgi gösterdi.

“Ülkemizin beka değil, geçim sorunu var”

Başkan Büyükerşen’i Emirdağ’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal “Yerel yönetimler ile ilgili söyleyecek sözleri kalmayanlar, beka diyerek aklımızla alay ediyorlar. Kozmik odaya Fetöcüleri soktuklarında olmayan, tank palet fabrikasının yarısını Katarlılara satarken olmayan, Şeker Fabrikaları yandaşa peşkeş çekilirken olmayan beka sorunu yerel seçimler öncesinde mi oldu? Sayın Büyükerşen 1999’dan beri Eskişehir’de belediyecilik dersi veriyor da Eskişehir’de bir beka sorunu mu oluştu? Artık mızrak çuvala sığmıyor. Sokakta beka değil, geçim sorunu var, bunu bile göremiyorlar” dedi.

“Büyükerşen’in yaptıkları yolumuzu aydınlatıyor”

CHP Emirdağ Belediye Başkan Adayı Barış Can, Eskişehir’in Türkiye’de örnek kent olarak gösterildiğini belirtti. Can “Hayata geçirdiği projeler ile Sayın Büyükerşen yolumuza ışık tutuyor, yolumuzu aydınlatıyor. Onun yaptıklarını örnek alarak, her vatandaşımıza dokunan projeler hayata geçireceğiz. Kendisinin fikirleri ve desteği ile Emirdağ’a da baharı getireceğiz. Ben şahsım ve tüm Emirdağlılar adına kendisine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

         “Kırsalı kalkındırmak, üreticiyi desteklemek vatan borcumuz”

Emirdağlılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Başkan Büyükerşen “Ülkemizin içerisinde bulunduğu durumu sizlere anlatmayacağım. Çünkü bu durumdan en çok etkilenen halkımız. Peki daha düne kadar kendi kendine yeten hatta ürettiğini dışarı satan ülkemiz nasıl bu hale geldi? Üreticimizi desteklemek yerine yanlış politikalarla bizi dışa bağımlı hale getirdiler. Ben de bu sebeple bu dönem bir kez daha aday oldum. Kent merkezindeki çalışmalarımız ile Eskişehir’i örnek bir hale getirdiğimiz gibi, kırsal kalkınma projelerimiz ile de Türkiye’ye örnek olacağız. Çünkü üreticimize destek olmak, kırsalı tekrar ayağa kaldırmak vatan borcumuzdur” dedi. Eskişehir’de gerçekleştirdikleri projeleri anlatan Başkan Büyükerşen, Emirdağ Başkan Adayı Barış Can’a 31 Mart’tan sonra da gerekli desteği vereceğini ifade ederek Emirdağ’ın da hak ettiği belediyecilik ile tanışmasını istediğini belirtti.

Editör: TE Bilişim