Saadet Partisi Eskişehir Tepebaşı ilçe başkanlığı tanıtma başkanı Sercan Gözegir, yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile ilgili bar açıklama yaparak içinde bulunulan ekonomik koşulların eğitim ve öğretime olumsuz yansıyacağını söyledi.

Yeni eğitim ve öğretim yılının öğrencilere, öğretmen ve velilere hayırlı olması dileğinde bulunan Gözegir, “Kırtasiye masrafları bel bükecek. Servisler oldukça pahalı. Ücretli öğretmenlik ve atanamayan öğretmen sorunu kangren olmuş durumda. Bir hilkat garibesi olan “4+4+4” eğitim modeli ile bazı branşlarda fazla, bazı branşlarda açık kadrolu öğretmen sorunu devam ediyor. Kısacası tüm eğitim ve öğretim personelimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin Allah yardımcısı olsun. Kendilerine başarılar ve sabırlar diliyorum” dedi.

Eskişehir’in en önemli özelliklerinden birisin de eğitim şehri olması olduğunu vurgulayan Gözegir, şehir nüfusunun önemli bir kısmını öğrencilerden oluşturduğunu ifade etti. Eğitimdeki genel sorunlar bir yana, okulların açılması Eskişehir  için apayrı bir sorunu da beraberinde getirdiğini kaydeden  Saadet Partisi Eskişehir Tepebaşı ilçe başkanlığı tanıtma başkanı Sercan Gözegir, şunları söyledi:

“Genel seçimlerde iktidar partisine, yerel seçimlerde de muhalefet partisine %50 oranında oy verilmesine rağmen şehrimizin trafik sorunu bir türlü çözülemiyor. Şehrimizde ki tüm Vatandaşlar trafikten çok şikayetçi. Onlara göre çözüm çok kolay. Ama yerel yönetim iktidarı, iktidar da yerel yönetimi suçlayıp duruyor. Ancak trafik her geçen gün daha da sıkıntılı hale geliyor. İktidarın, kuzey veya güney çevre yolu sözünü bir an evvel tutmasını bekliyoruz. Bu konuyu ısrarla gündemde tutacağız.

Öte yandan, bir türlü tamamlanamayan tramvay çalışmaları var. Gerek güzergahların ana caddelerden geçmesi, gerekse tramvay çalışmaları trafiği daha da arttırmaktadır. Ayrıca alternatif karayollarının olmaması, bilhassa kenar mahallelerde yaya geçitlerinin olmaması, alt ve üst geçitlerin yokluğu, kangren haline gelen otopark sorunu, sinyalizasyon sisteminin yetersizliği ve belli bölgeler için gereksizliği de sorunu arttırıyor. Belediyelerimizin bir an evvel gerekli adımları atmalarını bekliyoruz. SAADET PARTİSİ olarak bu konuları da takip edecek ve gündemde tutmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim