Not: Söyleşinin tamamını videodan izleyebilirsiniz

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili adayı Engin Çakmak, Esgazete’nin canlı yayın konuğu oldu.

Sanayiden, tarıma, adaletten termik santrale, TÜLOMSAŞ’tan Şeker Fabrikası’na kadar uygulanan politikaları değerlendiren CHP Eskişehir Milletvekili adayı Çakmak, Termik Santrali kurdurmayacaklarını bir kez daha dile getirdi. Toplum üzerindeki ‘korku’ psikolojisini değerlendiren Çakmak, “Devleti gözünüzle göremezsiniz ama idare edenleri siz belirlerseniz. Korkmayın bize güvenin bu sorunları aşacağız. Bu korku iklimini kaldıracağız, kavga etmeden konuşarak ülkeyi yöneteceğiz, barışacağız, huzurlu yaşayacağız” dedi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin kimsenin beklemediği bir performans ortaya koyduğunu ifade eden Çakmak şunları söyledi:

“ Herkes çok seviyor ve doğru söylediğine inanıyorlar. Vatandaş Muharrem Beyi kendisinden görüyor. Muharrem bey paraşütle gelmiş değil, emekçi bir çocuk. Toplum kendisine çok yakın görüyor. 1. turda Muharrem bey cumhurbaşkanı seçilebilir. Bu ilgi sandığa yansıtırsa bu olur. OHAL, Olağanüstü yönetime geldi. Hala OHAL'le yönetiliyoruz. OHAL şartları kalksın  diyen bakanlar var ama Cumhurbaşkanı uzatılmasını istiyor. 'Ben Temmuz'da kaldıracağım' diyor, şimdi niye kaldırmıyorsun? Elinizden tutan mı var? Ekonomik sıkıntıların başında OHAL var. Yabancı yatırım güvencesiz bir ortamda yatırım yapmaz, döviz gelmez.”

Editör: TE Bilişim