CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Akçar, Konya’da ‘Devrim Şehidi’ Kubilay’ı Anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ileri sürülen lise öğrencisi 16 yaşındaki Mehmet Emin Altunses’in okuldan alınarak mahkemede tutuklanmasına tepki gösterdi.

16 yaşındaki lise öğrencisinin tutuklamanın koşullarının oluşmadığını belirten Hüseyin Akçar, “Hukuk Devleti’nin öngördüğü kurallar çerçevesinde tutuklama, kaçma şüphesi veya delilleri karatma gibi durumlar ortaya çıktığında söz konusu olur. Kanuna aykırı yapılan bu tutuklama, mevcut şartlar içerisinde Cumhurbaşkanına hoşgörünme çabası olarak algılanmaktadır” dedi.

Türkiye’de Cumhurbaşkanı düzeyinde, en üst düzeyde yaratılan korku, baskı, tehdit gözaltı ile topluma bir mesaj verildiğini belirten CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Akçar “16 yaşındaki çocuklarımızın özgürlüklerinin ellerinden alınması pahasına. O çocuklarımız ve toplum ne diyor. Toplum, iktidarın yolsuzluğunu haykırıyor. Toplum iktidarın faşizan baskısını haykırıyor. Hukuken her türlü mücadeleyi vereceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim