Açılışı sürekli olarak ertelenen ve açılış tarihinin belirsizliğini koruduğu Eskişehir Şehir Hastanesi’nde başlayan işten çıkarmalar ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü süreç ile ilgili kamuoyunun aydınlatılmasını istedi.

Açılışın gerçekleşememesi sonrası geçen sürede taşeron işçilere maaş ödememek için işten çıkarmaların başladığını belirten Dr. Jale Nur Süllü konu ile ilgili şu açıklamada bulundu.

“24 Haziran Seçimleri öncesi apar topar sanki hastane açılacakmış gibi duyurularla işe alınan taşeron işçiler şimdi mağdur ediliyor. Kamuda taşeron isçiye kadro verildiği izlenimi yaratarak kamuda taşeronlaşmaya son vereceğini söyleyenler her zaman olduğu gibi yine işçilerin haklarını gasp ediyor. Bünyesinde temizlik çalışanları başta olmak üzere teknisyenlerin de aralarında bulunduğu Şehir Hastanesi’nin açılışının sürekli olarak ötelenmesi sorunu ile önce süresiz izne ayrılmaya zorlanan işçiler, artık resmi olarak da işten çıkarılmaya başlandı. İşten çıkanların ayrıca 96 günlük süre sonunda hiç bir tazminat ödenmeden işlenmelerinin yapıldığı bildiriliyor.

İşsiz kalan çalışanların ve ailelerinin bize ulaşarak aktardığı bilgiler ışığında 24 Haziran seçimleri öncesi işe alınan çalışanların süre içinde çeşitli sebeplerle izne çıkarıldığı, rapor kullandırıldığı daha sonra ekonomik kriz sonucu taşeron firmanın artan maliyetleri öne sürerek istediği zammı alamaması sonucu işsiz kaldığı belirtilmekte. Binlerce çalışanı ve ailesini ilgilendiren bu süreç ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü'nün bir an önce açıklama yapmasını bekliyoruz. Ekonomik krizin faturasını yine vatandaştan çıkartan bu yönetim anlayışı yaklaşan kış öncesi binlerce işçinin işsiz kalmasına sebep olan durumu derhal çözüme kavuşturmalıdır. Ayrıca henüz tam açılmadan bazı bölümlerde hasta kabulü yapıldığı bilgisine ulaştığımız Şehir Hastanesi'ni bu işten çıkarmalar nasıl etkileyecek bu konuda ayrıca üzerinde düşünülmesi gereken bir durum olarak açıklama beklemektedir.”

                                                                                                                                       

                                                                                     

Editör: TE Bilişim