ABD'nin Kudüs'le ilgili kararını"bölgeyi cehenneme çevirecek kışkırtıcı bir adım" olarak nitelendiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Odunpazarı İlçe Başkanı Şaban Bozbal, ABD’nin siyasal aklı, insani değerleri, rasyonalitesi gücüyle mütenasip olmadığını söyledi.

 Ne yazık ki kaba gücü dolayısıyla dünyada işgal ettiği etki alanı da insanlığa dair bir umut, bir olumlu beklenti üretmediğini ifade eden BBP Odunpazarı İlçe Başkanı Bozbal, “ Kaba gücü dolayısıyla attığı her adım dünya siyasetini hareketlendiriyor, etkiliyor. Ama bu etki son zamanlarda kurucu değil, hep yıkıcı oluyor. ABD’nin İsrail’deki büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasına ilişkin gündem muhtemelen İsrail kurulduğu günden beri bir Siyonizmin stratejik hedef ve planlarından. Amerika’daki Yahudi lobilerinin elinden hiç düşmeyen dosyalardan biridir bu" dedi.

 Bu kararın, Filistinli ve tüm Müslümanları, var olan güçleriyle hakları ve kutsal kentlerini savunmaya sevk edeceğini, Müslüman ve Arapların, İslamın ilk kıblesine yönelik karara karşı kitlesel eylemler başlatacağına dikkat çeken BBP Odunpazarı İlçe Başkanı Şaban Bozbal mesajında şu ifadelere yer verdi:

 "Siyonistler, yerleşimci politikasıyla Filistinlileri evlerinden, yurtlarından çıkararak Kudüs’ü Yahudileştirme ve arkeolojik kazı adı altında Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Siyon Tapınağı inşa etme planlarını adım adım uygulamaktadır. İsrail İç Güvenlik Bakanının, “Mescid-i Aksa bizim elimizde. Mekânın efendisi İsrail’dir.” şeklindeki sözleri bu gerçeği apaçık ortaya koymaktadır.

 Büyük şeytan Amerika ve Siyonist İsrail'in planlarının bozulması, İslam dünyasının atacağı adımlara bağlıdır.  İslam dünyası buna sessiz kalmamalıdır. Yoksa bir gün ne Mescid-i Aksa kalır ne de Kubbet’üs-Sahra. Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan işgalci rejim, Filistin’i işgal ettiği 1948 yılından beri ilk kez Mescid-iAksa’da Cuma namazı kılınmasına engel olmuştu. Filistinli kardeşlerimiz, canları pahasına Mescidi Aksa’yı koruyorlar. Üzerlerine kurşun yağıyor, yerlerde sürünüyorlar.

Siyonist rejim, ilk kıblemiz olan Mescid - i Aksa’nın yıkılmasını göze alarak, Filistin topraklarında terör estirmeye devam ediyor. Kudüs bütünüyle Yahudileştirilmek isteniyor. Kudüs’ü bütünüyle Yahudileştirme ve Mescid - i Aksa’yı yıkıp Haremi Şerif bölgesinde Siyon Tapınağı inşa etme faaliyetine hız verdikleri anlaşılıyor.

Bölgedeki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve tüm terör olaylarının kışkırtıcısı İsrail’dir. İlk kıblemiz olan Mescid- i Aksa’nın,  İsra ve Mirac’ın şehri olan Kudüs’ün işgali kabul edilemez.  Şu an kutsal şehirde meydana gelen hadiseler kuşkusuz ‘Kudüs Savaşı’dır. Kudüs semalarından ezanın susturulmasına izin vermeyeceğiz."

Editör: TE Bilişim