MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir Kurban Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi; "Türk-İslâm âlemi olarak kulluk vazifelerimizi ifâ edip Allah'a teslimiyet şuuru ve duygusu ile bağlanıp, birliğin beraberliğin ve paylaşmanın vukû bulacağı bir Kurban Bayramı'nı da karşılayıp akabinde idrak etmenin mutluluğu içindeyiz. Maneviyatı yüksek olan bu bayramda kulluk vazifemizi ifâ ederken, bizlere atfedilen sorumluluğu esas alıp huzuru, barışı, paylaşmayı, birliği ve beraberliği kendimize düstur edinip ve dahi uygulayarak en güzel şekilde bu güzel günü değerlendirmemiz gerekir. 

Bildiğiniz gibi "kurban" kelime mânâsıyla Allah'a yaklaşma, teslimiyet, maddi manevî her türlü yakın olma gibi anlam yelpazesine sahip içi dolu bir kelimedir. Kurban esasında Allah'a yakın olmaya vesile kılınan şeylerdir. Kurban; İbrahimce bir yakarış, İsmailce bir teslimiyetin adıdır.

Bu manevîyatı yüksek olan ve yüce yaratıcıya büyük bir teslimiyet ile bağlandığımız bu günleri hüviyetine uygun olarak yaşayıp, büyüklerimizi hatırlayıp küçüklerimizi sevindirdiğimiz, gönülleri kazandığımız, küslüklerin son bulduğu fiziken olamasa da kalplerimizin kucaklaştığı birlik ve beraberlik içinde geçen bir bayram olmasını diliyor, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın, samimiyetin doruk noktaya ulaştığı bu mübarek günlerin Türk-İslâm âlemine ülkemize ve şehrimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bu vesileyle hemşehrilerimin de mübarek Kurban Bayramını en kalbî duygu ve dileklerimle tebrik ediyorum.

Bayramınız bayram olsun.. Selâm, sevgi ve muhabbetle hayırlı bayramlar."

Editör: TE Bilişim