CHP Pazar toplantıları devam ediyor.Yapılan toplantıda CHP yöneticileri 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Yolsuzluğun üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, AKP’nin yolsuzluğu aydınlatmak yerine yolsuzluğu yapan AKP’li bakanların, onların oğulları ve adı geçen diğer kişiler için yasal bir işlem yapılmadığını dile getiren CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, “Bir yıl boyunca yolsuzluklarını ve hırsızlıklarını kapatabilmek için yasaklarla, saçma sapan gündem konularıyla Türk halkını oyalıyorsunuz” şeklinde konuştu.
Çuhadar AKP’li yöneticilere seslenerek, “12 yıldır bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz, Gülen cemaati ile kol kola girmiş bu ülkeyi yönettiniz. Dün canınız olan Gülen cemaati ile hangi çıkarlarınız ters düştü de bu noktaya geldiniz sevgili AKP’liler” dedi.

Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer ise, Maraş katliamında hayatını kaybeden insanları anarak, “Tam 36 yıl önce bugün Maraş katliamında 150 canımızı yitirdik. Maraş’ta bu yitirdiğimiz 150 canı anmak için törenler yapmak istedik ama hükümet baskıcı, faşizan tutuculuğuyla hayır dedi. Onlar engel olmak istese de biz o 150 canı unutmadık, unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Vatandaşı Kullanarak Karalama Kampanyası Yürütüyorlar

Özel Halk Otobüsçülerinin 65 yaş üstü sorununa değinen Usluer, AKP’nin vatandaşları kullanarak CHP belediyelerini karalamaya çalıştığını belirtti. Parti Meclis Üyesi Usluer, Son 15 günden beri devam eden özel halk otobüsleriyle ilgili rezalet aslında seçime giden süreçte Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri karalama kampanyasından başka bir şey değildir” dedi. AKP hükümetinin 2014 yerel seçim politikaları ile 65 yaş üstü serbest dolaşım yasasını çıkardığını dile getiren Gaye Usluer, “Vatandaşa yapılan bu zulmün sorumlusu belediyeler değil, Eskişehir valisidir, AKP il başkanıdır, AKP hükümetidir” şeklinde konuştu.
Yandaş Sendikanın Verilerine Göre Açlık Sınırı 1100 Lira
AKP iktidarı için hırsızlık ve yolsuzluğun gayet doğal bir şey olduğunu dile getiren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “AKP hükümeti 2002’de iktidara gelirken yolsuzluğu yoksulluğu ve yasakları ortadan kaldıracağız dediler. Ama şimdi Türkiye yolsuzluğun, yasakların ve yoksulluğun en üst boyutlarını tartışıyor” ifadelerini kullandı. Kurt, “ Türkiye’de İktidarın barozunu haline gelen yandaş sendikanın Türk-İş’in resmi rakamlarına göre açlık sınırı 1100 lira, 1100 lira gelir elde eden kişi aç. Türkiye’de asgari ücret alanların tümü aç” dedi.

Bütün işçiler Sendikalı

Haziran 2015 seçimlerinin CHP’nin iktidar olacağı seçimler olduğunu söyleyen Kurt şu şekilde konuştu, “Bu kadar yanlışın, bu kadar olumsuzluğun olduğu bir ortamda biz yan yana gelip bu iktidarı alamıyorsak kabahat bizdedir. Eskişehir’de birinci parti olmak zorundayız. Bu memlekette yaşayan herkes insandır ve demokratik bir yönetime hak kazanıyordur”

Odunpazarı’na CHP bir belediye başkanının gelmesi sonucu  bütün işçilerin sendikalı olduğunu belirten Kurt, “ Şu anda Eskişehir’deki belediyelerde sendikasız işçi kalmamıştır. Haziran’da CHP’li bir Sosyal Güvenlik Çalışma Bakanı gelecek bütün Türkiye’de aynı şey olacak. Tüm taşeronda çalışan işçilerimize sesleniyorum, Cumhuriyet Hal Partisi’ne destek verin. Destek verin ki Taşeronu kaldıralım” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim