AK Parti’nin Kütahya ve Bilecik belediye başkan adayları belli oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda partisinin 14 il belediye başkan adayını açıkladı. Bu iller arasında Kütahya ve Bilecik de var…

Erdoğan, AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayını Nihat Can olarak açıkladı. Can, Belediye Başkan Vekilliği görevini sürdürüyordu. AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı ise AK Parti il yönetim kurulu üyesi Ahmet Sami Kutlu oldu.

AK PARTİ BİLECİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI NİHAT CAN KİMDİR?

AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Nihat Can, 27 Aralık 1965 yılında dünyaya geldi. 53 yaşındaki Can, 1987'den itibaren 10 yıl boyunca özel sektörde yöneticilik yaptı. Özel sektördeki yöneticilik görevini sonlandıran Nihat Can, 1999 yılında kamu görevine başladı. Nihat Can aday gösterildiği Bilecik Belediye Başkanlığı'na hiç de yabancı değil. Can, 2004-2014 yılları arasında Bilecik Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttü. 2014'te AK Parti Bilecik Belediye Meclis üyeliğine seçildi.

Nihat Can, 2014'te Belediye Başkanı Yardımcılığı görevine getirildi. Belediye Başkan Vekilliği görevi de Nihat Can tarafından yerine getiriliyordu.

AK PARTİ KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET SAMİ KUTLU KİMDİR?

Avukatlık mesleğini icra eden Kutlu, bir dönem Kütahya Barosunda başkan yardımcılığı görevinde de bulundu. Avukat Ahmet Sami Kutlu, 1970 Kütahya doğumludur. 1987 yılında Kütahya İmam Hatip Lisesinden 1991 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yedek subay olarak vatani görevini tamamlamadıktan sonra 1994 yılından beri Kütahya’da serbest avukatlık yapmaktadır. Kütahya İmam Hatip Lisesi Koruma Derneğinde iki dönem başkanlık, Kütahya Barosunda saymanlık ve başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü. Kütahya İlme ve Hayra Hizmet Vakfı Mütevelli Heyetinde olup, halen başkan vekilliği görevine devam etmektedir. Kütahya Yardımeli Derneği kurucu üyesi, AK Parti’den Belediye Meclis üyeliği yaptı. Birlik Vakfı’nın, Kütahya Kurucu İl Başkanlığını yapan Kutlu, son olarak AK parti Kütahya İl Teşkilatı Yönetimindeki görevini sürdürmektedir. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

14 İLİN TAMAMININ ADAY LİSTESİ:

Bilecik - Nihat Can (Belediye Başkan Vekil)

Kütahya - Ahmet Sami Kutlu (AK Parti il yönetim kurulu üyesi)

Ağrı - Savcı Sayan

Aksaray - Evren Dinçer (Çevre Şehircilik Bakanlığı Personel Daire Başkanı)

Erzincan - Cemalettin Başsoy (Mevcut belediye başkanı)

Edirne - Koray Uymaz (AK Parti eski İl Başkanı)

Iğdır - Adil Aşırım (20. dönem milletvekili)

Isparta - Şükrü Başdeğirmen (İşadamı, STK yöneticisi)

Kars - Ensar Erdoğdu (AK Parti eski İl Başkanı)

Kırşehir - Yaşar Bahçeci (Mevcut belediye başkanı)

Siirt - Ali İlbaş (AK Parti eski il başkanı)

Tunceli - Gökhan Arslan (AK Parti İl Başkan Yadımcısı)

Van - Necdet Takva (Van Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı)

Zonguldak - Ömer Selim Alan (Doktor, AK Parti İl Başkan Yardımcısı)

Editör: TE Bilişim