CHP Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Ali Alkan Üniversite Mezunlarının Kredi Borçları ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan pandemi süreci devam ediyor. Normalleşme adımlarının atılmaya başlamasıyla pandemi sürecinin yıkıcı etkileri daha derinden hissedilir oldu.

Hali hazır da büyük bir sorun olan işsizlik derinleşerek biz gençleri de içine çekti. Üç gençten birinin işsiz olduğu bu günlerde, işsizler ordusunun üniversitelerden borçla mezun olan yeni neferleri var.

Kim mi onlar?

Üniversite okurken öğrenim kredisi alan, aldıkları burs çeşitli nedenlerle krediye dönen işsiz mezunlar. Sayın Cumhurbaşkanı 22 Aralık 2019 tarihinde Bilkent üniversitesinin düzenlenen bir etkinlikte, öğrencilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK kredi borçlarının silinme ihtimaliyle ilgili bir soruya; "Şu anda bu bizim gündemimizde... Değerlendirmesini bütçe görüşmelerinden sonra masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da atacağız." dedi. Yine aynı günler de sayın ekonomi Bakanı da ‘’Gittiğim her yerde gençlerden KYK borçlarıyla ilgili yoğun talepler alıyorum, bu konuda gençlerimizi mağdur etmeyeceğiz’’ dedi

Söylemler bunlar ancak pandemi sürecinde 3 aylık bir erteleme dışında atılan bir adım yok. Pandeminin başlamasıyla çalışanlar işsiz kaldıkları, çalışmayanlar ise artık iş bulamadıkları için bu borçları ödeyemiyorlar. 3 aylık erteleme bitti şimdi ne olacak? Üniversite mezunu gençler iş buldu mu? Hayır. Hadi diyelim ki buldu bulanlar yeme, içme, barınma giderlerini mi ödesin ailesine mi katkı sağlasın KYK borcu mu ödesin?

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu geçen günler de yaptığı açıklama da, çalışan gençlerle çalışmayanlar için ayrı çalışma yürüttüklerin ifade etti. Sayın Bakan çalışanların aldığı maaştan oraya ayıracakları para mı var? Birde faiz işlenmiş durum da borçlara. Zaten önünü göremeyen gelecek ve geçim kaygı taşıyan biz gençlerin üzerinde ki bu yükü alın.

Pandemi nedeniyle ekonomik ve sosyal anlamda zor günler geçirdiğimiz bu dönem de hiç değilse bir defaya mahsus olmak üzere KYK borçlarını silin. Gençlerin önlerine borçsuz, umutla bakmalarına bir katkı da bulunun."

Editör: TE Bilişim