Liberal Demokrat Parti İl Başkanı Önder Artan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen’in AVM’lerin kapanış saati ile tekel bayilerinde ki içki satışının saat 22.00’de yasaklanması ile ilgili düşüncelerine karşı çıktı.

Birsen’in açıklamalarını doğru bulmadığını belirten Artan, “Liberal Demokrat Parti olarak bizim için en önemli olgu birey özgürlüğüdür.Ekrem Birsen içki içilen lokantalar barlar restaurantların 24 de kapatılması gerektiğini söylemiştir.Bence esnaf istediği saate kadar dükkanını açıp içki satışı yapabilir. Ayrıca AVM'lerin erken kapatılması gerektiğini söylemiştir. Ben ona da karşıyım. İşten geç çıkan vatandaşlarımız var. İsteyen istediği yerden alışveriş yapabilir” dedi.

Kişilerin birey özgürlüğüne kimsenin karışamadığını belirten LDP İl Başkanı Artan, “Biz kişilerin aklını ve beynini değil devleti yönetmeye talibiz. Kimse kimsenin hangi saatte dışarı çıkacağına karar veremez. Kimse kimseye hiç bir konuda karışamaz. Hele ki Eskişehir halkı son derece moderndir. İstediği saat dışarı çıkar istediği zamanda nerede yapacaksa alışverişini yapar, restaurantına ve bara istediği saat gider.Ekrem Birsen'in açıklamasını şiddetle kınıyorum” diye açıklama yaptı.

Editör: TE Bilişim