İYİ Parti Mahmudiye İlçe Başkanı Özay Yiğit, yaşlı bakım evi ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizde son yıllarda iller düzeyinden ilçelere doğru yayılan ve sayıları gün geçtikçe artan yaşlı bakım evleri, önemli bir sosyal ihtiyacı karşılamakta, yaşlılarımızın ve ailelerinin yaşamlarına konfor katmaktadır. Sosyal yönden yoksunluk duyan, bakıma ve yardıma muhtaç olan yaşlılarımız, kendileri için hazırlanmış yaşlı bakım evlerinde tedaviden rehabilitasyona, fizyoterapiden spora kadar bir çok ihtiyaçlarını giderdikleri gibi akranlarıyla kurdukları bağlarla ve sunulan sosyalleşme olanaklarıyla yaşama sevinçlerini muhafaza etmektedirler.

Ülkemizin sanayileşmesinin sonucu olan kırsaldan kente göçün olumsuz etkilerine İlçemiz de maruz kalmaktadır. Gençlerimiz, iş ve daha iyi yaşam umuduyla Eskişehir şehir merkezine göç etmekte, İlçe ve ilçeye bağlı köylerimizde (kırsal mahalleler) ise yaşlı nüfusumuz kalmakta, yaşlılara bakacak genç sayısı azalmakta, bir çok yerde yaşlılarımız yalnızlıkla yüzleşmektedir.

İlçemizde kurulacak bir yaşlı bakım evi, hem ilçe merkezimizdeki hem de kırsal mahallelerdeki yaşlılarımıza çok değerli bir hizmeti yerine getirebilecektir.

İlçemizde, kaderine terk edilmiş bir çok kamu binası vardır. Bunlardan biri de eski devlet hastanesi binasıdır. Eski devlet hastanesi binası beş yıldır atıl ve metruk şekilde beklemektedir. Bina, büyüklüğü, kapasitesi ve bahçesiyle yaşlı bakım merkezi olmaya çok müsaittir. Yaşlı bakım evleri Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca açılabildiği gibi Belediyeler tarafından da bu hizmet verilebilmektedir.

Bugüne kadar, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ilçemize yaşlı bakım evi kurulması yönünde vaadi ve çabası olmamıştır. İlçe Belediyemizin ise yaşlı bakım evi hizmeti verme yönünde projesi bulunmaktadır.

İlçe ve İl Sağlık Müdürlüklerimizin girişimi, Sağlık Bakanlığının olurlarıyla eski devlet hastanesi binası İlçe Belediyemize devredilirse hem İlçemizde yaşayan yaşlılarımız kendileri için elzem olan bir hizmete kavuşacak hem de Milletin malı olan bir binamız çürüyüp yok olmaktan kurtularak tekrar hizmete kazandırılacaktır.

İlgili kurum yöneticilerimizi göreve davet ediyoruz.

                                                                                             

                                                                      

Editör: TE Bilişim