CHP Mihalıççık Belediye Başkan Aday Adayı Suat Uzan Esgazete’nin canlı yayın konuğu oldu. Esgazete Yayın Koordinatörü Şaban Bağcı’nın canlı yayında sorularını yanıtladı. Mihalıççık’ın genç adayı olarak siyaset arenasına giren ve kısa zamanda büyük ses getiren Uzan, “Doğup büyüdüğüm Malıç’ın dertlerini çok iyi biliyorum. Malıç’ın dertlerine derman olmak istiyorum” dedi.

“Mihalıççık için tehlike çanları çalmaya başladı” diyen Uzan, “2007 yılında ilçemizin nüfusu 11 bin 618 iken, bugünlerde nüfus 8 binlere kadar düştü. Eğer önlem alınmazsa, 2023 yılına geldiğimizde 5 binlere kadar gerileyecek. Belki de 2025’e geldiğimizde Mihalıççık ilçe olma vasıflarını kaybedecek. Bunun için Mihalıççık için bir şeyler yapılması gerekiyor. Öncelikle göçü durdurmamız lazım. Sonrasında ise verdiğimiz göçü tersine çevirmemiz lazım” diye konuştu.

Uzan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçeme, hemşerilerime bir şeyler katabilmek için aday oldum. Hem memleketimi, hem de hemşerilerimi seviyorum. Bu gidişata dur demek istiyorum. Her hemşerimize tek tek ulaşarak projelerimizi anlatacağız. Bizi canı gönülden destekleyeceklerine inancım tam. Bizim 8 bin 40 nüfusumuz var. Bunun tam yarısı 4 bin 20’ı kadınlardan oluşuyor. Eğer kalkınmak istiyorsak kadınlarımızın da ekonomik mücadelemize katılmaları şart. Kadınlarımızı gerçekleştireceğimiz topyekun mücadeleye katamıyorsak kalkınma hamlesini gerçekleştiremeyiz. Biz Malı.’ı kadını, genci, erkeği ile tüm unsurları ile beraber hareket ettirdiğimizde kalkındırabiliriz. Malıç’ın kadını, erkeği, genci hem çalışkan hem de yeteneklidir. Malıç’ı bir marka değer olarak yaratmak istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim