7 Temmuz 2018 tarihinde yapılan 27. Dönem Milletvekilleri Yemin Töreni’nde taktığı mavi kurdele ile dikkat çeken CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, ayda ortalama 968, günde 321 çocuğun kaybolmasına dikkat çekti. Bu farkındalığın sağlanması için eşsiz bir fırsat olduğunu belirten Süllü “artık Eylül ve Leyla vakalarının yaşanmaması için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz” dedi.

7 Temmuz 2018 tarihinde yapılan 27. Dönem Milletvekilleri Yemin Töreni’nde taktığı mavi kurdele ile dikkatleri üzerine toplayan CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, 2008-2016 yıllarını içeren 'Türkiye'nin kayıp çocukları' raporunda, ayda ortalama 968, günde 32 çocuğun kaybolduğunu belirtti. Ülke gündeminde yer alan Eylül ve Leyla vakalarının vicdan sahibi her bireyde derin izler bıraktığını söyleyen Süllü, çocuklarımızın mutlu günlerde bu ülkede büyümesi için çalışacaklarına vurgu yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi'nin 2008-2016 yıllarını içeren 'Türkiye'nin kayıp çocukları' raporuna dikkat çeken CHP Eskişehir Milletvekili, iktidarın, çocuk istismarı denilince sorunu sadece fiziki ve cinsel şiddet boyutunda ele aldığını ancak çocuğun istismarının son derece geniş, acı ve endişe verici bir alanı tanımladığını bildirdi. Dr. Jale Nur Süllü, İlgezdi’nin hazırladığı rapor doğrultusunda 2008-2016 yılları arasında güvenlik birimlerine getirilen kayıp çocuk sayısının 104 bin 531 olarak kayıtlara geçtiğine işaret etti.

Başta çocuğun cinsel istismarı olmak üzere, çocuk intiharları, çocuk evlilikleri ve çocuk yoksulluğu gibi konuların çocuk sorunları kapsamında ele alınmasının gerektiğini savunan Süllü, kaybolan çocuklarımızın ivedilikle takibe alınması ve diğer çocuk sorunlarına da gereken özenin bir an önce gösterilmesi için yetkili makamları göreve davet ettiklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim