BBP’li Meclis üyeleri AKP’li başkan tarafından meclis toplantısına alınmadıklarını iddia etti

Günyüzü Belediyesi Büyük Birlik Partisi meclis üyeleri meclis toplantısına alınmadıklarını iddia ederek Kaymakam Akın Karagöz’e dilekçe ile başvurarak alınan kararların iptal edilmesini istediler. Kaymakam Karagöz’e verilen dilekçe şöyle: “

Büyük Birlik Partisi’nden 2014 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyeliğine seçildik. Belediye tarafından 07.04.2014 tarihinde Gündemi belirleyen Telefon mesajı aldık.  Gündem gereği 07.04.2014 tarihinde 20:00 da yapılacak olan Belediye Meclis toplantısı için Günyüzü Belediye binasına gittik. Günyüzü Belediye binasında toplantı salonu olmadığını öğrendik. Toplantının Belediye Başkanlığı makam odasında olduğunu belediye görevlilerinden Hüseyin SAY söyleyerek bizi Belediye Başkanlığı odası önüne götürdü. Daha sonra Hüseyin SAY odanın kapısını çalarak Belediye Meclis üyeleri toplantı için geldiler dedi. Belediye Başkanı ise beklesinler diye kendisine cevap verdi. Bu arada iktidar meclis üyeleri içeride idi. Biz üç meclis üyesi 6-7 dakika dışarıda bekledik. İçeriden bir cevap gelmeyince Belediye binasından ayrılmak zorunda kaldık. Duruma Belediye personellerinden Şuayip Durmaz, Hacıali Akansel ve Hüseyin Say şahit olmuşlardır.

Gündem 5393 sayılı kanunun "Madde 21- Her ayın ilk günündeki belediye meclis gündemi belediye başkanı tarafından belirlenerek en az üç gün önceden üyelere bildirilir ve çeşitli yöntemlerle halka duyurulur." Maddesi ne aykırıdır. Toplantı gündemi aynı gün tarafımıza mesaj yolu ile gönderilmiş ve Madde 21 in gereği olan gündemin an az üç gün önce bildirilmemiştir. Ayrıca iki farklı gündem mesajı gönderilmiştir.

Meclis üyeleri olarak zamanında gitmiş olduğumuz toplantıya alınmadığımızdan toplantı kendi meclis üyeleri tarafından yapılmış ve toplantıya katılmadık gösterilmiştir. Halk iradesi Belediye başkanı tarafından toplantıya alınmayarak hiçe sayılmıştır.

Yukarıda arz ve izah ettiğimiz nedenlerle seçilmiş üyeler olarak usulsüz yapılan toplantıya ve toplantıda alınan kararlara itirazIarımız mevcuttur.

Bu sebeple toplantıda alınan kararlar ve toplantı kanuna aykırı olduğundan 5393 sayılı Belediyeler kanununun 23. Maddesi ayrıca ilgili kanun hükümleri gereği tarafınızdan işlem yapılarak 07.04.2014 tarihinde yapılan Belediye Meclis toplantısında alınan kararların iptali için gereğini bilgilerinize saygılarımızla arz ederiz.”

Bu durum karşısında başkan Remzi Arayıt’ın nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim