Milli Gazete'nin 46.Kuruluş Yıldönümü Nedeniyle Milli Gazete Yazarlarından Mustafa Kaya'nın katıldığı panelde “Medya ve Sosyal Medya’nın Toplum üzerindeki etkileri” anlatıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, kitle iletişim araçlarının toplum üzerinde büyük etkilerinin olduğunu vurgulayarak, “Öyle ki ne söylediğin önemli değil ne algılandığın önemli hale geldi, algı yöntemi ile insanlar yanlış yönlendiriliyor. Ak’ı Karay, karayı ak yapabiliyorlar” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi’nde yapılan panele  katılan Milli Gazete yazarı Mustafa Kaya, medyanın anlamını ve tarifini anlattı.  Kaya, “Medya  ve sosyal medyada mazlum gördüğünüz birini zalim, zalim gördüğünüz birini mazlum yapabilirler. Medyanın gücü mü, gücün medyası mı?  Medya gücünü elinde bulunduranlar hangi amaçla, hangi  çıkarı ile yayınlanan haberi kendi bulundukları noktada gördükleri doğrularıdır.

Algı yöntemi ile toplumu yanıltırlar. Örneğin 1. Körfez Savaşı’nda herkes ‘ insanlar ölüyor’ endişesini yaşadıklar. Ama sonra gördükler petrol kuyularının battığını petrol akıntılarının içinde ölen karabatakları görürsünüz.  Başka bir algı yöntemi de; 28 Şubat sürecinde aslında halkı ilgilendiren bir konu var, ama birden milletin hiçbir alakası olmayan bir konuyu getirip vatandaşın gözüne sokarlar ve gündemi saptırırlar, gerçeği saklarlar” dedi.

               

Editör: TE Bilişim