Adaylık konuşmasında iddialı açıklamalara yer veren İYİ Parti İl Başkanı Ektaş, yerelde büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerini almayı, milletvekili seçimlerinde ise 3 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, 22 Mart tarihinde gerçekleştirilecek İl Başkanlığı seçimlerinde; il başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı.Başkanlığı süresince geride bıraktıkları 10 aylık dönemde, kısır tartışmalardan uzak kalarak, ürettikleri projeleri sahaya yansıttıklarını aktaran Ektaş, “Projeler aracılığıyla halka dokunduk. İYİ Parti hakkındaki olumlu algıyı büyüttük. 31 Mart seçimlerinde özellikle Odunpazarı’nda alınan yüzde 3,76’lık oy oranının neden olduğu yıpranmayı onarmaya odaklandık. Bu dönemde üye sayımızda önemli artış sağladık. Tabanda heyecan yarattık. Aylarca olumlu haberlerimizle, Eskişehirliler için gündeme taşıdığımız konularla basında yer bulduk” diye konuştu. Bu başarı ile birlikte partiye ve partililere karşı sorumluluklarını arttığına dikkat çeken İl Başkanı Ektaş, “Partimizi Eskişehir’de birinci parti yapmak için sizlerle birlikteliğimizin devamı gerektiği yadsınamaz bir gerçeklik olarak ortaya çıktı” diyerek bu nedenle başkanlığa devam ederek, hedefleri gerçekleştirmek için yeniden aday olduğunu ifade etti. Hedeflerinin büyük olduğunu belirten Ektaş, şunları söyledi. “Eskişehir’de birinci parti olmak, Milletvekili seçimlerinde en az 3 milletvekili çıkarmak, Büyükşehir ve merkez ilçelerle birlikte dış ilçelerin en az yarısında belediye başkanlıklarını kazanmak.”

HEDEFLER BÜYÜK AMA ULAŞIŞLMAZ DEĞİL

Hedeflerinin büyük ama erişilemez olmadığını dile getiren Başkan Ektaş, şöyle konuştu “Eskişehir’de hedeflerine odaklanmış ve kabul görmüş bir İYİ Parti için öncelikle; Kurucu değerlere kurucu ilkelere kurucu samimiyete döneceğiz, kurucu kadrolara hak ettiği değeri vereceğiz, Yeni katılan arkadaşlarımızla bütünleşeceğiz. Yönetişim ilkelerine sadık kalarak; karşılıklı etkileşimle, paylaşımcı, tutarlı, şeffaf ve adil bir yaklaşımla partimizi birlikte yöneteceğiz. Parti yönetiminde, katılımcılık ve çoğulculuk ilkelerini gerçek anlamda hayata geçirecek uygulamalardan hiçbir şartta ayrılmayacağız. Proje bazlı çalışmalara devam edeceğiz, her daim saha da olacağız. Kurucu iradeye bağlı kalıp ortak aklın belirlediği kararlar çerçevesinde ekip çalışmasına devam edeceğiz. Partinin yönetimine ilişkin tüm görüşmeleri açık ve şeffaf biçimde yönetim kurullarında yapacağız ve tüm kararları yönetim kurullarında alacağız. Fırsat eşitliği yaratacağız. Bu bağlamda her üyenin her seviyede görev ve sorumluluk alabilmesine olanak sağlayacak demokratik kanalları açık tutacak ve işleteceğiz, bu yaklaşımı engelleyecek şekilde tüzükte yönetime verilmiş yetkileri kullanmayacağız.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ İÇİN…

Parti içi demokrasiyi sağlayacaklarını da sözlerine ekleyen Ektaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Rutin yönetim işleri dışında kalan, partinin geleceğini ilgilendiren tüm karar süreçlerine üyelerin etkin şekilde katılımlarını sağlayacağız. Milletvekili, belediye başkanı, belediye meclisi üyeliği adaylarını partiye kayıtlı üyelerin seçmesi için tüm demokratik yolları kullanacağız. Adayların kendilerini üyelere tanıtması için gerekli imkanları sağlayacağız. Azimli ve tutarlı olacağız. Bütün düşüncelere saygılı ve açık olacağız. Karşımızdakilerle empati kuracağız, onları dinleyeceğiz, görüşlerine değer verdiğimizi hissettireceğiz. Nezaketli ve hoş görülü olacağız, incitici, kırıcı sözlerden sakınacak, gönül okşayan, tasvip gören bir dil kullanacağız. Ayrıştırıcı, ötekileştirici değil, birleştirici, bütünleştirici ve herkesi kucaklayıcı olacağız.  Bunları birlikte gerçekleştirmek ve Partimizi daha ileriye taşımak için İl Başkanlığına adaylığımı huzurlarınızda ilan ediyorum. Desteklerinizle, hedeflerimizi gerçekleştireceğimizden eminim.”

Editör: TE Bilişim