Memleket Partisi Eskişehir örgütü basın mensupları ile tanışma toplantısı gerçekleştirerek, partinin amaçlarını ve hedeflerini anlattı.

Partinin hedeflerinin başında; Atatürk ilke e inkılaplarının geldiğini belirten Odunpazarı İlçe Başkanı Baki Dündar “Gerek ülke genelinde gerek Eskişehir yerelinde yapacağımız siyasette bu ilk ve en temel hedefimiz olacak, ikincisi ise her türlü teröre karşı olmaktır, kadına şiddet de, hayvana şiddet de bunun içindedir. Çevre politikaları da en temel çalışma alanlarımızdan biridir, diğer hedefimiz de özellikle kamu kesimindeki rant ilişkilerine karşı durmaktır” şeklinde konuştu. Odunpazarı ilçe başkanı olarak oluşturacakları parti komisyonları ile Eskişehir’in tüm sorunlarının üzerinde duracaklarını ifade eden Dündar, “Sadece eleştiri yaparak, hizmeti reddederek değil, çözüm önerilerimizi ortaya koyarak, bundan sonraki dönemde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

KENTİN SORUNLARINA REEL ÇÖZÜMLER

Geniş bir kadro ile sahaya inmek istediklerini dile getiren Dündar, “Memlekete kim hayırlı olacaksa o arkadaşlarla çalışacağız, bunun yasal bir süresi var, Haziran’ın son haftasına kadar yapılanmamızı tamamlamamız gerekiyor. Başka partilerden pek çok kişinin partimize teveccühü var, diğer partilerden katılacak tecrübeli arkadaşlar da enerjimizi yükseltecektir. Biz ülkeye hizmet etmek isteyen bir partiyiz ve bu amaçta olan herkese kapımız açıktır” ifadelerini kullandı. Eskişehir ile ilgili tüm istatistiki verileri temin ederek komisyonlarda kentin sorunlarını masaya yatırdıklarını aktaran Dündar, “Aksaklıkları ifade etmeden önce gerekli bilimsel ve reel tespitlerimizi yapmamız gerekir ki; çözüm önerilerimizi ortaya koyabilelim. İlerleyen zamanlarda bunları zamanı ve yeri geldikçe sizlerle paylaşacağız” dedi.  

AKIN AKIN TALEP VAR

Toplantıya daha sonra katılan Memleket Partisi İl Başkanı Ahmet Çetin ise; kendi içinde problemleri olmayan, sert ve açık bir siyaset yapacaklarını söyledi. Eskişehir’e nasıl faydalı olabilecekleri ile ilgilendiklerini dile getiren Çetin, “Eskişehir’de neler eksik neden yollarımız bozuk, organize sanayiye giderken neden 2 saat yolda geçiriyoruz, ekonomik yönden zayıf esnafımızı ne bekliyor gibi pek çok konuyu araştırıyoruz, sizlerle sık sık bir arada olarak bu sorunların nedenlerini ve çözüm yollarını konuşacağız” diye konuştu. İlerleyen zamanda; büyük bir basın toplantısı yaprak tüm örgüt üyelerini tanıtacaklarını paylaşan Çetin, “ Hepsi çok değerli arkadaşlar, her birinin ayrı bir özelliği var, çok zorlandık ancak partimize akın akın talep var, vatana millete faydalı olacak insanları seçtik” şeklinde konuştu.

BÜYÜMEYEN BİR ESKİŞEHİR VAR

Eskişehirli olduğunu ve uzun yıllardır ticaretle uğraştığını anlatan Çetin, “Kentin sorunlarına çok vakıfım, yapılan yanlışların doğru gösterildiğini, 2 park yapmakla kenti bu hale getirmenin nedenlerini biliyorum, Yakında çok sert açıklamalarla bu sorunları konuşacağız, kente yapılması gerekenler neden yapılmadı tek tek anlatacağız, belediyeleri almak için tüm gücümüzle çalışacağız, bizi ufak görecek kitleler olacaktır, ancak yaptığımız her işten sonra bize hak vereceklerdir, şehirde büyük yanlışlıklar var, büyüyemeyen bir Eskişehir var, biz ‘bu şehri nasıl büyütürüz’ bunun savaşını vereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim