CHP Eskişehir Kadın Politiklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Yaprak Eryılmaz açıklamasında AKP Aydın Milletvekili MetinYavuz’ un  Aydın BüyükşehirBelediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na yönelik sözlerine tepki gösterdi. Eryılmaz, “AKP Aydın Milletvekili MetinYavuz’ un partisinin İncirliova Kadın Kolları Kongresi’nde  Aydın BüyükşehirBelediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na yönelik skandal sözlerini hepimiz okuduk. Yapmış olduğu konuşmada, Sayın Çerçioğlu ile girdikleri mücadeleyi anlatırken “Nasılkadın-erkek eşitliği varsa, karşımızdaki rakibimizin de eşit davranışlaramuhatap olması gerekiyor.  Yani biz geçtiğimiz seçimlerde maalesef böyle birhata yaptık. Dedikki ‘Annedir, bayandır’ naïf birşekilde kendisi ile bir mücadeleye girdik.  Şimdi görüyoruzki bumücadeleyi eksik yapmışız.Hanım efendidir, annedir, şudur, budur ama bukimliğe uygun bir hareketi yok” dedi.

Sayın Yavuz’a buradan hatırlatmak isteriz.

Belediye başkanımız Sayın Çerçioğlu 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007’de ikidönem üstüste CHP Aydın Milletvekili seçilmiştir.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde partisinin ve Aydın’ın ilk kadın belediye başkanı seçilmiştir.

Halkın güvenini ve takdirini alarak 30 Mart 2014 ve31 Mart 2019 yerel seçimlerde tekrar Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.

Kısaca başkanımız halkın takdirini ve sevgisini toplamış, başarısıyla iki dönem milletvekili ve üç dönem belediye başkanlığına seçilmiştir.

Mevcut beceriksizliğinizi ve başarısızlığınızı yaptığınız bu açıklamalar ile örtemezsiniz. Kadınlarımızın başarısından rahatsız olduğunuzu biliyoruz ancak bu duruma alışmak zorundasınız. Düşmeyen dimdik duran kadınlara hepinizi alıştıracağız.

Tükenmişliğiniz, başarısızlığınız, kadın nefretiniz, cinsiyetçi söylemleriniz kadına nasıl birkimlik öngörüyor bilmiyoruz ama Metin Yavuz’un nezaketten uzak ifadesini ve açıklamasını kendisine iade ediyor ve kınıyoruz.

Editör: TE Bilişim