CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kılıç, Hz. Mevlana’nın 736. Anma Haftası nedeniyle bir açıklama yaparak Hz. Mevlana’nın insan, ölümüyle ile ölümsüzlüğü, iyi ile kötüyü, ilahi ile beşeri benliğinde toplayan bir birleştirici olduğunu söyledi.

Tasavvufta Mevlevi yolunun öncüsü olduğunu vurgulayan Kılıç, “Hz. Mevlana varlığın özü, yani yaratıcı kudretle insanın özünü birleştirilmiştir. İnsanın şeref ve yükümlülüğü, zevki ve çilesi işte bu birlikten kaynaklanmaktadır. Bu birlik insanı varlığın gayesi yapmıştır. Hz. Mevlana müzikle, aşkla, şiirle beslenip Kadına da büyük bir önem vermiştir. Devrin şartlarına aldırmadan hiç çekinmeden insanlığın kadınla birlikte var olduğu mesajını tüm âleme yaymıştır” dedi.

Mevlana’nın “Benliğinde hükmedemeyen insan, nefsinin eseridir, kölesidir. Benliğine hükmeden insan nerede olursa olsun, hür ve güçlüdür” sözlerini anımsatan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Kılıç, “Din, dil, ırk ayırmayan her şeyi ve herkesi tanrının bir parçası olarak gören Mevlana’nın cinsiyet ayırımı yapabileceğini düşünmek cahilliktir. Ona göre tanrı katında cinsiyet yoktur” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim