Hazırlayan: Gökhan Koçal

MHP’nin 27’nci dönem milletvekili aday listesi açıklandı. Daha önce Eskişehir Milletvekilliği yapan Ruhsar Demirel Listede yer alamadı. 1 Kasım seçimlerinde 2. sıradan aday olan Metin Nurullah Sazak  24 Haziran seçimleri öncesi birinci sıradan aday gösterildi. Listede önceki dönemlerde milletvekili adayı olan Kayıhan Çağlar, Kezban Akkaya ve Ahmet Muhammed Hızlan yer aldı.  MHP İl Başkanlığı görevini yürütürken istifa edip aday adayı olan Kadir Bıyık ise listenin ikinci sırasında kendisine yer buldu. Ayberk Kırçın 6,  ve Cüneyt Aydemir ise 7’nci sırada yer aldı.

İşte MHP’nin Eskişehir Milletvekili adayları:

Metin Nurullah Sazak

Metin Nurullah Sazak, 1959 yılında Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Sazak köyünde dünyaya geldi. Sazak, İlkokulu Eskişehir'de, ortaokul ve liseyi Ankara'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'ni bitiren Sazak, memleketine dönüp tarım ve hayvancılık üzerine çalışmalar yürüttü. Dış ticaret ve inşaat sektöründe çalışmalar üstlenen Sazak, sivil toplum kuruluşları ve vakı yönetimlerinde görev aldı. İngilizce bilen Sazak, evli ve 2 çocuk babasıdır

Kadir Bıyık

Eskişehir Çifteler doğumlu. 2004-2006 yılları arasında Çifteler Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptı. Daha sonra üniversite eğitimim için İstanbul’a gitti. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde okudu. 2010 yılından itibaren 3 buçuk sene Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı yaptı. 14 Temmuz 2016 tarihinde MHP İl Başkanlığı görevine geldi. Ticaretle uğraşıyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde okuyor.

 Kayıhan Çağlar

1970 doğumlu olup İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden tıp doktoru unvanı ile 1994 yılında mezun oldu. İstanbul – Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başladığı genel cerrahi ihtisasını Aralık 1999’ da tamamladı. 2000 yılı Ocak ayında Eskişehir – Sivrihisar Devlet Hastanesinde başladığı genel cerrahi uzmanlığı görevi ile beraber, Baştabiplik vazifesini Nisan 2002’ye kadar devam ettirdi. Sonrasında Eskişehir Devlet Hastanesinde on iki sene süre ile görev yaptı. Nisan 2013’te üyesi olduğu TÜRKAV Eskişehir Şubesi yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Kasım 2013 tarihinden itibaren Türk Sağlık-Sen Eskişehir-Bilecik Şube Başkan Yardımcılığı ve Şube İdari Sekreterliği vazifesini yürüttü. Temmuz 2014’te özel sektörden gelen davet üzere memuriyetimden çekildi. 2013 – 2014 senelerinde Eskişehir Ülkü Evleri Mütevelli Heyeti üyeliğinde bulundu. Ocak 2015’te MHP Odunpazarı İlçe Teşkilatına üyelik kaydını yaptırdı. 07 Haziran 2015 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçiminde MHP listesinde ikinci sıradan aday gösterildi.   Özel Eskişehir Anadolu Hastanesinde, bir senesi Mesul Müdürlük ve Başhekimlik görevi ile birlikte geçen genel cerrahi uzmanlığı mesleğimi icra etmekte. Eskişehir Devlet Hastanesi Zübeyde Hanım Yerleşkesinde Laboratuvar Teknisyeni olan Sema Hanım ile on sekiz yıllık evli olup Alperen (16), Alptekin (14) ve Aybike (11) isimlerinde üç çocuk babası.

Kezban Akkaya

Kezban Akkaya, 1957 yılına Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini Eskişehir'de, orta örenimi Ankara'da tamamladıktan sonra 1980 yılında Eskişehir Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü'nü bitirdi. 1980-1992 yılları arasında Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan Akkaya, 1992 yılında Anadolu Üniversitesi İngilizce Matematik Bölümü'nü tamamladı.
Akkaya, 2005 yılında öğretmenlikten emekli olduktan sonra özel eğitim danışmanlığı görevini yürütüyor. Bekar olan Akkaya, İngilizce biliyor.

Ahmet Reha Yereşen

ARY Mühendislik A.Ş ve ECO Atık Yönetimi A.Ş Yön. Kur. Başkanı/ Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Saymanı ve Uluslararası İlişkiler Görevlisi.

 Ayberk Kırçın

Ayberk Kırçın, 1990  yılında İzmit/Kocaeli’nde  dünyaya  geldi. İlkokulu ve  ortaokulu  Eskişehir  Dumlupınar ilköğretim  okulunda  okudu  daha  sonra  Eskişehir  MAT-FKB Gelişim kolejinde lise  öğrenimini  tamamladı. Çankaya Üniversitesi son sınıf İngilizce İktisat bölümü öğrencisi olan Kırçın üniversite hayatı yan ısıra Bilecik bölgesinde mermer ocakları işletmektedir ve blok mermer ihracatı yapmaktadır. Kırçın 2017’de göreve gelen Eskişehir MHP il yönetiminde AR-GE’den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. İyi derecede İngilizce bilen Kırçın bekadır.

 Cüneyt Aydemir

1977 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Eskişehir’de tamamladı ve üniversite eğitimimi Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Turizm işletmeciliği Bölümü mezunu. Özel bir üniversiteden Ticari pilot lisansına sahibi. İş hayatıma Pilot Eğitmeni olarak başladı daha sonra ise aile mesleği olan mobilya ve inşaat sektöründe görev aldı. Şuanda bu sektörlere ek olarak hayvancılık ile de ilgilenmekte. Evli, bir çocuk babası. Eskişehir Ticaret Odası meclis üyesiyi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Üst Kurul Delegesi. Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğine devam etmekte.  Bir Eskişehirspor sevdalısı olarak Eskişehirspor Kongre Üyesi.    

Editör: TE Bilişim