Söyleşi: Tuğba KOÇAL
MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Rıza Kahveci ile 2019 seçimlerine yönelik çalışmaları ile hedeflerini konuştuk. Odunpazarı Belediye Başkan Adaylarının belli olduğunu söyleyen Kahveci, “Odunpazarı’nda çok iddialıyız” dedi.

Bize siyasete nasıl girdiğinizden ve siyasi geçmişinizden söz eder misiniz?

1976 Eskişehir doğumluyum. Henüz çocuk yaşlarda ülkü ocaklarında siyasete başladım. Ülkü Ocaklarında eğitimlerimi aldıktan sonra değişik kademelerinde yer aldım. Siyasete adım atarak il ve ilçe yönetimlerinde görev aldım. Kadir başkanımızın yönetiminde il başkan yardımcılığı görevini üstlendim. Daha sonra 12 Mart’ta gerçekleşecek seçimlerde mevcut Odunpazarı İlçe Başkanımızın aday olmayacağını açıkladı. İl yöneticilerimizin teklifi ile aday oldum. Böylece MHP Odunpazarı İlçe Başkanı olarak göreve başladım.

“TÜM MAHALLELERDE TEŞKİLATLANMIŞ DURUMDAYIZ”

Göreve geldiğinizden bu yana neler yaptınız?

Göreve geldiğimizde ilk yaptığımız şey, mahallelere hakim olmak adına mahalle teşkilatlarımızı düzenlemek oldu. Bütün mahallelerimizde teşkilatlarımızı oluşturduk. Teşkilat başkanlarımızın atamalarını yaptık, kadın kolları mahalle başkanlarımızı belirledik. Bütün mahallelerde teşkilatlanmış durumdayız. Mahalle başkanlarımız da her sokakta bir yapılanma içerisindeler. Her sokakta bir temsilcimiz olacak.

“BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ BELLİ”

2019 seçimlerine az bir zaman kaldı. MHP İl Başkanı Kadir Bıyık, ilçelerin büyük çoğunluğunun belediye başkan adayının belli olduğunu söylemişti. Odunpazarı Belediye Başkan Adayınız belli mi?

Evet, adayımız belli oldu. Biz de adayımızı bir an önce açıklamak istiyoruz. Bunu açıklamak için Genel Merkezimizin talimatını bekliyoruz. Ama bu süreçte aday olmak isteyen, bize bu isteğini ileten, aday adayı olacağını söyleyen arkadaşlarımız var.

Peki, MHP Odunpazarı Belediye Başkan Adayınız sahada sizinle birlikte çalışmalara başladı mı?

Adayımız tam anlamıyla bizimle sahada değil. Ama o da bizim kontrolümüzde kendi çalışmalarına başladı.

Adayınızı belirlerken hangi kriterleri ön planda tuttunuz?

İlk başta her şeyden önce ülkücü olması gerekiyor. MHP’nin adayı ülkücü olmak zorunda, milliyetçi olmak zorunda, teşkilatla bağlantısını koparmamış biri olmalı kriterlerini göz önünde bulundurduk.

“YARIN SEÇİM OLSA HAZIRIZ”

Seçimde hedefiniz nedir?

Seçim hazırlıklarımızı sürüyoruz. Odunpazarında 4 meclis üyemiz var. Bu sayı çok yetersiz. Biz MHP Odunpazarı teşkilatı olarak Odunpazarı Belediyesine talibiz. Bu seçimi kazanmak için her türlü hazırlığımızı yaptık. Sandık başkanlarımız, müşahitlerimiz, mahalle teşkilatlarımız hazır. Yarın sabah seçim olsa biz her yönüyle hazırız. Bir önceki yerel seçimlerde Odunpazarında MHP olarak 52 bin oy aldık. Bizim bir üstümüzdeki AK Parti 70 bin civarında oy aldı. belediye Başkanlığını kazanan CHP ise 90 bin oy aldı. yani üç parti arasında 20’şer bin oy farkı vardı. Bu kapanmayacak bir fark değil. Biraz daha gayret ve inançla o farkı kapatıp seçimi kazanacağız. Odunpazarı Belediyesini kazanmak adına çok iddialıyız.

Odunpazarı Belediyesi için iddialı olduğunuzu söylediniz. Çok büyük bir olasılıkla seçimde rakibiniz Kazım Kurt olacak. Kazım Bey’in belediyecilik anlayışını nasıl buluyorsunuz?

Belediye başkanı olarak başarılı olduğunu düşünmüyorum. Yapılan işler ortada. Yapılması vaat edilip yapılmayan işler ortada. Vatandaşa verdiği sözleri ne zaman yapmayı düşünüyor? Seçime 10 ay kaldı, bu sürede mi yapacak?

Son gerçekleşen genel seçimlerde bir milletvekilinizi kaybettiniz. Genel seçimle ilgili hedef ve beklentiniz nedir?

İl Başkanımız Kadir Bıyık da bu konuda hedefimizi belirtmişti. Bizim hedefimiz kesinlikle kaybettiğimiz 1 milletvekilini geri almak, üstüne 2. milletvekilini de kazanmak istiyoruz. Bu güce sahibiz. Yapabiliriz. Allah’ın izni ile yerel seçimlerde Odunpazarını alacağız, genel seçimlerde de milletvekillerimizi çıkartacağız.

Odunpazarı’nın sorunları sizce neler?

Mahallelerimizin tamamını gezdik, sorunları yerinde gördük, dinledik, not aldık. Bu mahallelerimize giderken MHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız bize eşlik etti. Yerinde mahallenin sorunlarını not alarak hızlı bir şekilde gündeme getirerek çözümünü sağladık. Bunlar günübirlik sorunlardı. Uzun vadede yapılması gereken büyük sorunlar da mevcut. Örneğin Karapınar, Gündoğdu’daki vatandaşların sorunları, Küçük Sanayideki esnafın sorunları ortada. Tüm bunlarda duvara tosladılar. Allah nasip eder göreve gelirsek bunları çözmek tabi ki çok kolay değil ama mutlaka en kısa sürede çözeceğimiz sorunlar.

Odunpazarına yönelik projelerinizden de söz eder misiniz?

Odunpazarı bölgesinde 26 proje hazırladık. Projelerimiz hazır. Bunlardan birkaçından söz etmek siterim. Atatürk Caddesi ve Aladdin Parkı çevresinde trafik düzenlemesi yapacağız. Karapınar, Huzur ve Erenköy 2. ve 3. etap kentsel dönüşüm projesini tamamlayacağız. Taşbaşı Çarşısını restore edeceğiz. Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesinde yenileme çalışmaları yapacağız. Bunun yanında pek çok sosyal, kültürel, sportif alanda projelerimiz mevcut.

Odunpazarı denilince en çok konuşulan konu Hamamyolu Projesi. Siz projeyi nasıl buldunuz?

İlk proje meclise geldiğinde AK Parti de CHP de MHP de buna onay verdi. Eskişehir’e bir şey yapılsın da bunu CHP’li belediye yapsın, AK Partili iktidar yapsın fark etmez. İlk projeye bakınca güzel olacağını düşündük. ama bizim itiraz ettiğimiz, proje ile yapılanın birbirini tutmaması oldu. Bunun yanı sıra proje için istenilen paraya daha sonra çevre düzenlemesi adı altında ek paralar istendi. Proje bitti gibi görünüyor ama hala daha iş var. Yediler’den Alaaddin Parkı’na bir süt geçit ve düzenleme yapılacaktı. Ama bununla ilgili henüz hiçbir girişim yok. Hem parayı yettiremedi, hem işi yarım bıraktı hem de ilave para istediler. Projeyi beğendiniz mi diye sorarsanız, kesinlikle beğenmedim.

Odunpazarı ilçesinin en öne çıkan özelliği Tarihi Odunpazarı bölgesi, yani turizm. Turizme yönelik baktığınızda nasıl bir Odunpazarı hayal ediyorsunuz?

Turizmin şehirle bütünleşmesi lazım. Odunpazarı turizm anlamında güzel bir ivme yakalamıştı ama devamı gelmedi. Son 4 yıldır bir tane bile ev restore edilmedi. Evet, güzel turistik sokaklarımız var ama bir sokak öteye gidildiğinde virane ile karşılaşılıyor.

Son olarak MHP Odunpazarı İlçe Başkanlığı olarak yeni binanıza taşındınız. Yeni binanızın yerini de okuyucularımıza duyuralım istiyorum…

Arifiye Mahallesi Yediler Sokak No 5’te bulunan yeni binamıza taşındık. 1905 yapımı tarihi bir binaya taşındık. Bu bina o yıllarda Rum Konsolosluk binası olarak kullanılmış. Partililerimizin ve vatandaşlarımızın rahatla gelip gidebileceği merkezi bir yerdeyiz.

Editör: TE Bilişim