Burhan Sakallı, ilçe ziyaretlerine Mihalıççık ile devam etti. Sakallı’ya Mihalıççık ziyaretinde, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak ve Cumhur İttifakı Mihalıççık Belediye Başkan Adayı Ali Yörük eşlik etti.

Mihalıççık Kaymakamlığı ve Mihalıççık Belediyesini ziyaret eden heyet, daha sonra Mihalıççık ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi. Burada konuşan Burhan Sakallı, Seyitgazi’den sonra Mihalıççık’a da doğalgaz müjdesi verdi. Sakallı, “Mihalıççık ilçemize doğalgaz getirilmesi konusunda Esgaz Genel Müdürümüz ile görüştüm. O da ‘Başkanım siz sözünüzü verin, biz sizin sözünüzü yere düşürmeyiz’ dedi. Ben de şimdi Mihalıççık’a söz veriyorum, yetiştirebilirsek 2019 yılında, yetiştiremezsek en geç 2020 yılı içerisinde Mihalıççık’a doğalgaz getiriyoruz” diye konuştu.

“BAKANLIK VE KARAYOLLARI YAPMAZSA BİZ YAPACAĞIZ”

Sakallı, Eskişehir- Alpu, Alpu- Mihalıççık ve Eskişehir- Mihalıççık, Eskişehir- Sarıcakaya yolları ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerini sürdürdüğünü söyledi. Konu hakkında bilgi veren Sakallı, “Bu bahar mevsimi itibariyle Eskişehir- Alpu yolunun inşaatı çift yol olarak başlamış olacak. Mihalıççık-Eskişehir yolunu en geç 2020 yılına kadar yapacağız. Yaptırabiliyorsak Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları yapacak. Yaptıramıyorsak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin bunları yapacak imkanları, kaynakları ve personeli var. Büyükşehir yasası çıktığından itibaren Mihalıççık Belediyesine giren her 100 liranın 40 lirası Büyükşehir belediyesine gidiyor. Sadece bu para ile işler yapılmış olsaydı hiçbir ilçemizin sorunu kalmazdı” diye konuştu.

“MİHALIÇÇIK’TA GÖÇÜ DURDURUP, TERSİNE GÖÇÜ SAĞLAYACAĞIZ”

Mahalle muhtarlarının kendisine ilettiği taleplere yanıt veren Sakallı, şunları söyledi: “2020 yılına kadar, Mihalıççık ilçemizdeki 53 mahallenin tamamında, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon gibi hiçbir alt yapı sorunu kalmamış olacak. Köylerimizde gıda üretimini, tarımı ve hayvancılığı geliştireceğiz. Hangi ilçede neye ihtiyaç varsa onu yapacağız. O ilçenin mezbahaya ihtiyacı varsa mezbaha yapacağız, mısır kurutma tesisine ihtiyaç varsa onu yapacağız, ne gerekiyorsa onu yapacağız. Şehrin, ilçenin mahallenin ne sorunu varsa her sorunu ‘hemen, şimdi, acilen’ parolası ile çözeceğiz. Bütün ilçeler küçülüyor, biz bunun önüne geçmenin yollarını bulacağız. Mihalıççık’ta göçü durdurabilmek, aksine tersine göçü sağlayabilmek için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız.”

MİHALIÇÇIK’A TOPLU KONUT SÖZÜ

Muhtarlardan gelen toplu konut talebine ilişkin de konuşan Sakallı, “Konut projesi ile ilgili çalışmalara başlayacağız. Acil eylem planı geliştirerek 300-500 konutluk toplu konut projesini ilçemizde hayata geçireceğiz. TOKİ’ye yaptıramadık, devlet yapmadı ise Büyükşehir Belediyesi bunu yapabilir. Büyükşehir Belediyesinin bu imkan ve yetkileri var” dedi.

“Bunları nasıl yapacaksınız derseniz, cevap vereyim” diyen Sakallı, şunları söyledi: “Ben Odunpazarı Belediye Başkanı iken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de muhalif iken ilk 5 yıl içerisinde Ihlamurkent Mahallesini kurdum. İkinci 5 yılda da Vadişehir Mahallesini kurdum. Karapınar’da bin 100 gecekonduyu yıkıp dönüşüm yaptım, bir vatandaşımızın bile canını sıkmadan. Bunları bir ilçe belediye başkanı iken yaptım. Büyükşehir belediye başkanı iken tüm bunları çok daha rahat yaparım.”

“25 BİN İLE 50 BİN KİŞİYİ BU İLÇEYE GETİRECEĞİM”

Sakallı, Mihalıççık’ta uluslararası festival başlatacaklarını söyleyerek, şunları söyledi: “Mihalıççık’ta uluslararası bir festival yapacağız. Yunus Emre’de protokol konuşmalarının yapılıp gidildiği bir etkinlik olmaktan çıkartacağız. Bütün mahallelerimizi seferber edip burayı daha fazla bilinen bir festival yapacağız. 25 bin ile 50 bin kişiyi bu ilçeye getireceğim. Sadece Mihalıççıklı hemşerilerimiz değil, Türkiye’nin her yerinden insanlar gelecek.

YUNUS EMRE’NİN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

Muhtarlarla buluşmanın ardından Burhan Sakallı, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak ve Mihalıççık Belediye Başkan Adayı Ali Yörük, AK Parti, MHP, CHP ve DSP ilçe başkanlıklarını ziyaret etti. Mihalıççık esnafını ve vatandaşlarla buluşan heyet, daha sonra Yunus Emre’nin kabri başında dua etti. 

Editör: TE Bilişim