Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Günay’ın mesajı şöyle; “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde o gece dünyada eşi benzeri görülmemiş bir direniş başladı. Kahraman Türk Milleti, hain FETÖ terör örgütüne karşı tek devlet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet olmanın nasıl bir erdem olduğunu öğretti. Darbe girişiminin direnişe dönüştüğünü gösteren aziz Türk Milleti, devletine ve milletine sahip çıktı. Dünya siyaset tarihine altın harflerle bir milletin gücünün, birlik ve beraberliğinin nelere kadir olduğunu yazdırdı. Dünyada bu fedakârlığı, bu kararlılığı, bu cesareti ortaya koyabilecek ne başka bir lider ne de başka bir millet vardır.Aziz Türk milletinin metaneti, cesareti, sükuneti, sağduyusu ve kararlığı ile darbe girişimi bertaraf edildi.

Milletin Meclisinin üzerine bombalar yağdırılmaya başlandığı anlarda, Millet sokakta istiklaline sahip çıkarken “Ya demokrasi Ya ölüm” diyerek yürüdü.Bu millet, söz konusu vatanı, bayrağı ve demokrasisi olduğunda, her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi.

Bugünden sonra bizlere düşen görev, bu tarihi dayanışmayı, bu demokrasi destanını yeni nesillere en doğru şekilde aktarmaktır. Daha mutlu yarınlar, daha güçlü bir Türkiye, daha parlak bir gelecek için bu ruhu diri tutmak, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektir.

15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmiş ve bu milletin asla unutamayacağı özel günlerden biri olmuştur. Yüce Türk Milletinin o gün hayatını kaybeden şehitleri için baş sağlığı diliyor ve gazilerimize Allah’tan şifalar ve hayırlı ömürler diliyorum. 

İstiklalimizi korurken, istikbalimize de birlik ve beraberlik içinde sahip çıkacağız.”

Editör: TE Bilişim