CHP ve İYİ Parti arasında  işbirliğinde sonuca ulaşıldı. İYİ Parti, Ankara, İstanbul, Adana, Antalya, Bursa ile halen CHP’de bulunan İzmir, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Hatay ve Eskişehir’de aday çıkarmayacak ve CHP’yi destekleyecek. CHP ise krize neden olan Balıkesir’de adayını geri çekip İYİ Parti’yi destekleme kararı aldı. CHP ayrıca Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep’te de aday çıkarmayıp İYİ Parti’yi destekleyecek. İki parti arasında işbirliğiyle gündeme gelen Mersin’de ise iki parti de aday çıkaracak.


İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca CHP ile yapılacak olan ittifaka ilişkin bir açıklama yaptı.Karara saygı duyduklarını aktaran Tunca, “CHP-İYİ Parti’nin yapacağı ittifak sonucu İYİ Parti

Balıkesir,

Kocaeli,

Denizli,

Manisa,

Konya,

Samsun,

Trabzon,

Kayseri,

Sakarya

ve Gaziantep’ten aday çıkartacak.

CHP ise,

Aydın,

Muğla,

Tekirdağ,

Hatay,

İzmir,

Eskişehir,

Ankara,

İstanbul,

Antalya,

Bursa ve

Adana’da aday çıkartacak.

Bu işbirliği sadece Büyükşehir belediyeleri kapsamakta olup alt belediyeler ve ilçe belediyelerini kapsamamaktadır.  Sadece Büyükşehir Belediyelerini kapsayan bu iş birliği – güç birliği kapsamına şehrimiz de dahil edilmiştir. Kurumsal disiplinimiz gereği sadece Büyükşehir için alınan karar il yönetimimiz için tartışılmazdır. Ancak; Hepimizin bildiği üzere 24 Haziran seçimleri sonucunda İYİ Parti bir, CHP ise 2 Milletvekili çıkarmıştır. Başarıya ulaşmak için seçmenimizi, teşkilat ve parti tabanlarımızın dinamiklerini diri tutma zorunluluğumuzdan dolayı Odunpazarı ve Tepebaşı belediyesi de dahil olmak üzere 14 ilçe belediyemiz üzerinde sağlıklı, akılcı, motive edici bir müzakereyi zorunlu kılmaktadır” dedi.

Editör: TE Bilişim