AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan erken seçim kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklama şöyle; "Öncelikle iki liderin vatan ve millet sevgisiyle almış oldukları bu erken seçim kararının , ülkemize milletimize ve tüm dünya müslümanlarına hayırlı olmasını yüce Allah'dan niyaz ediyorum.
Ak parti kurulduğu günden bu güne, cumhurbaşkanımızında defalarca belirttiği gibi millete verdiği sözler neticesinde seçimleri hep zamanında yapma prensibini göstermiş bir partidir.
Fakat 2 liderin karşılıklı istişareleri, partilerin yetkili kurullarında yapılan değerlendirmeler sonucunda 24 haziran kararı büyük bir kararlılıkla çıkmıştır. 
Ülkemizin içerisinden geçtiği dönem, ortadoğuda ki gelişmeler, uluslararasi ilişkilerdeki soğuk savaşın ekonomik boyutlarının ülkelere yansımaları gibi hızlı gelişen olaylar ve gelişmeler bu kararın doğruluğunu pekiştirmiştir.
24 hazirana kadar partimizin genel başkanından sade üyesine kadar, sahada, bu kader seçiminin önemi anlatarak milletinizden inşallah icazetimizi alarak yolumuza devam edeceğiz.
Tekrar vatana millete devlete ve dünya müslümanlarına hayırlı olsun.."

Editör: TE Bilişim