Saadet Partisi Eskişehir İl Teşkilatının İl Divan toplantısında konuşan SP İl Başkanı Fesih Bingöl, özellikle trafik ve alt yapı sorununun halkı canından bezdirdiğini söyledi.

SP GİK üyesi Bahattin Elçi’nin de katıldığı il divan toplantısında şehir ve ülke sorunlarına değinen Bingöl, Eskişehir'in imar alt yapı ulaşım ve sosyal hayatı da içine alan önemli sorunlarının mevcut olduğuna dikkat çekti.  Geçmişte şehrin planlaması geleceğe yönelik olmadığından bu planlar bugün yapılacak fiziki bir çalışmaya da adeta imkânsız kıldığını belirten SP İL Başkanı Fesih Bingöl, “ Trafik sorununu %80 oranında rahatlatacak, kavşak, U dönüşlü köprüler, elektro mekanikal döner sistemli otoparklar ve yeni nesil üst geçitler ve hafif raylı sistemin bazı noktalarda yol kotundan 2.5 mt yukarıya kaldırılmasıyla bu sorun çözülebilir ve maksimum etüd, proje ve yapım aşaması 2 yıldır. Eskişehir halkı bu hizmeti almalıdır ve hakkıdır” dedi.

Eskişehir’in içme ve şebeke suyu hususunda acilen alması gereken tedbirlere de ihtiyacı olduğunu kaydeden Bingöl şunları söyledi:

“2030 yılında şehrimizin nüfusu bu artış hızına göre 1.200.000 kişi olacağı öngörülmektedir. Bunun içinde mevcut kaynaklarımızın israf edilmeden değerlendirilmesi ve yeni kaynakların mutlaka şimdiden planlanarak devreye sokulması önem arz etmektedir. Özellikle bir su mühendisi olarak zaman zaman Eskişehir kamuoyuna görüşlerimizi açıklama fırsatı bulabiliyoruz. Yerel yönetimlerin özellikle büyükşehir belediyesinin su ile ilgili çalışmalarının yerelde ve merkezi hükümet tarafından engellendiğini biliyoruz. Saadet partisi olarak bu engellemelerin doğru olmadığını, esasen Eskişehir halkının bu engellemelerden zarar gördüğünü kimsenin buna hakkı olmadığını ve siyasi mülahazaların bir kenara bırakılması gerektiğini, şehrimize yapılan her hizmetin insanımızın hayatını kolaylaştıracağını ve kim yaparsa yapsın bu hizmetlerin engellenmesi yerine desteklenmesi gerektiğini ifade ediyoruz.

Partimizin görüşü de bu yöndedir. Bu çerçevede olmak üzere Ilıca barajındaki suyun şehrimize bağlantısı için gerekli olan 26 km lik hattın boru döşeme işi için ihtiyaç olan para kaynağının iktidar partisi milletvekillerinin desteği ile sağlanıp 2018 yılı içerisinde tamamlanmasını önemli görüyoruz. Porsuk barajındaki suyun Ankara'nın Polatlı ilçesi için tarımsal amaçlı olarak israf edilerek kullanılması geleceğimiz içi ciddi bir tehlike arz etmektedir. DSİ ye yapılan baskılar yerine Eskişehirli tüm milletvekillerimizin bu konuda birlik içerisinde hareket ederek mantıklı bir çözüm hususunda mutabakat sağlayarak Eskişehir'in su ihtiyacı varken porsuk barajından akan suyun Polatlıya verilmesinin doğru olmadığını kurumayla karşı karş kalan porsuk barajı göletinin bu günkü manzarası korkunç ve ürkütücü,  Porsuk barajı gibi değerli suyla ekim alanlarının sulanmasını doğru bulmuyoruz. Elbette tarım ve sulama önemli ama farklı alternatifler bulunmalıdır ve bulunabilir. Saadet partimizin ısrarla proje olarak takdim ettiği Sakaryabaşı (Çifteler) su kaynağından Eskişehir'imizin istifade etmesi için Büyükşehir ve ilgili bakanlığın birlikte hareket etmesini temin edecek çalışmalarda Saadet partisi olarak hazır olduğumuzu bu konuda teknik olarak ve siyaseten üzerimize düşeni bihakkın yapacağımızı Eskişehir kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

Milletin aklıyla dalga geçiyorlar                                                  

Ülkemiz önemli bir süreçten geziyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin 24 Haziran'la aslında daha önceden uygulamaya geçtiğini hep birlikte takip ediyoruz.

Hukuk, adalet, üretim, eğitim ve dış politikadaki sorunlar adeta daha da büyümektedir. İnsanımız mutsuz ve umutsuz eden tablolar yaşanmaktadır. Ülkenin neyi varsa yoksa satanlar, İMF 'ye borcumuzu ödedik havasını atanlar, hatta gerekirse İMF'ye 5 milyar dolar borç verebiliriz diyenler, bugün 16 yıldan beri sanki ülkeyi yönetenler başkalarıymış gibi hazine tam takır, enkaz devraldık diyebilen bir maliye ve hazine bakanı Çin'den 3,6 milyar dolar kredi almaya başardık diye övünerek bu 81 milyonun aklıyla alay ederken Türkiye'mizde kumarı yaygınlaştırmak için yasa çıkardılar. AK parti kumarı yaygınlaştırıyor dediğimizde ahlakın zeminiyle oynuyorsunuz buna karşı çıkanınız yok, bu yasayla insanların zihnini bulandıracaksınız. E, buna kabul oyu vereceksiniz ama halkın arasına çıkıp yok o böyle değildi, bu böyle değildir.diyeceksiniz buna halkımız yok, ahlaki ve  manevi değerleri tahrip ederek, insanları değerlerinden sistematik olarak uzaklaştırıp, Abromowitz in ifadesiyle yüzyıllık projemizdi dediği bu anlayışı külliyen reddediyoruz. Çare milli görüş ve Saadet Partisidir. Gün geçtikçe buna daha fazla ihtiyaç olduğu aşikardır. Hep birlikte çalışarak yaşayabilir bir Türkiye yeniden büyük Türkiye ve yeni ve adil bir dünyayı kurmakla ilgili sorumluluklarımızı yerine getirmeye gayret edeceğiz. Canabı Allah yar ve yardımcımız olsun. “

Editör: TE Bilişim