Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Mihalıççık Yalımkaya Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 4.sünü düzenlediği şenliğe ve Tepebaşı Tandır Mahallesi’nde düzenlenen Ayzara Abhaz Şenliği’ne katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Rabia Akman ile Çatacık Ormanı’nda gerçekleşen Mihalıççık Yalımkaya Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin şenliğine katılan Milletvekili Süllü, Mihalıççık’ın her köşesinin doğa güzelliğini barındırdığına vurgu yaparak bu güzelliklerin eko turizm adına değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Eko Turizm ile Mihalıççık’ın Türkiye’de önemli doğa turizm noktalarından biri haline geleceğini söyleyen Süllü, bu konu ile ilgili gerçekleşecek tüm çalışmalara katkı koymaya hazır olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü ve Eskişehir İl Başkanı Rabia Akman daha sonra Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ile birlikte Tandır Mahallesi’nde gerçekleşen Ayzara Abhaz Şenliği’ne katıldı. Süllü 23 Temmuz 2008 yılında Abhazya Parlamentosu’na verilen kanun teklifi ile kabul edilen Bayrak Günü’nü kutlayarak, kendi geleneklerini yaşatmaya devam eden Abhazların Eskişehir’in kültürel yaşamına önemli bir katkı sağladıklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim